Χατζηδάκης: Η ΝΔ διεκδικεί “καθαρό ορίζοντα” – Η Ελλάδα θα πάρει πορεία προς τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες

«Η κυβέρνηση άσκησε κοινωνική πολιτική στην πράξη - Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βαθιά τοξική πολιτική», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης

«Η κυβέρνηση άσκησε κοινωνική πολιτική στην πράξη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βαθιά τοξική πολιτική και απέρριψε τις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου ότι εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, λέγοντας πως εάν ισχύει αυτό, θα έπρεπε να είχε γίνει μια επανάσταση.

Υπενθύμισε ότι το 2022 ψηφίστηκε ευνοϊκή ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες που για να έχουν ασφαλιστική ικανότητα θα πρέπει να έχουν πληρώσει τις εισφορές υγείας μόνο του προηγούμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά το μεσοπρόθεσμο, τόνισε πως η Ελλάδα έχει περάσει όλες τις εξετάσεις των διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανόμενης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είπε πως το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πόρους που πάνε αποκλειστικά σε επενδυτικά προγράμματα.

Ανέφερε πως εάν η Ν.Δ. επικρατήσει στις εκλογές, η Ελλάδα θα πάρει μια πορεία προς τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και σημείωσε πως η Ν.Δ. διεκδικεί κάθε ψήφο ώστε να υπάρχει καθαρός ορίζοντας για τη χώρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη

Ερωτηθείς αν περίμενε ότι ο κ. Πολάκης θα αναγνώριζε τον ρόλο των pass και των επιδομάτων

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε σχέση με αυτά που έλεγαν άλλοι συνάδελφοί του είναι ένα κάποιο βήμα, διότι άλλοι μας έλεγαν για το Σύνδρομο της Στοκχόλμης που έχει ο κόσμος, άλλοι για την ομίχλη στα μυαλά, ο κορονοϊός και ότι κλείστηκαν οι άνθρωποι στο σπίτι τους. Τουλάχιστον εδώ υπάρχει μια έμμεση, διά της τεθλασμένης, παραδοχή ότι από την πλευρά της κυβέρνησης ασκήθηκε κοινωνική πολιτική στην πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ακραία, εμπαθή, τοξική αντιπολίτευση, η οποία δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Τους λέγαμε πριν από τις εκλογές «ποιος αριθμός είναι μικρότερος, το 10,9% που είχε πέσει η ανεργία ή το 17,5% που την παραλάβαμε;» κι απάντηση δεν παίρναμε. Παρέκαμπταν την πραγματικότητα και ζούσανε σε μια συριζαϊκή πραγματικότητα.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους 800 χιλιάδες ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αν δεχτούμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη, πρόσβαση στα φάρμακα κ.λπ. αυτή την ώρα θα έπρεπε να υπάρχει μια επανάσταση. Γιατί δεν υπάρχει; Γιατί προφανώς αυτά που λένε δεν έχουν σχέση με αυτά που πράγματι συμβαίνουν. Ακόμη περισσότερο, το μέτρο το οποίο τώρα καταγγέλλουν ισχύει από πέρυσι την άνοιξη, άρα θα έπρεπε από πέρυσι την άνοιξη να έχει ξεσπάσει η επανάσταση και ακόμα περισσότερο το μέτρο το οποίο κατακεραυνώνουν το υπερψήφισαν στη Βουλή. Παγίως με όλες τις κυβερνήσεις, το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε, τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, για να παίρνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες την ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή όχι για να έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, που ούτως ή άλλως την έχουν δωρεάν, αλλά και για να έχουν πρόσβαση στις συνταγογραφήσεις, στα διαγνωστικά κέντρα, θα έπρεπε παλιότερα προ του ’21 να έχουν πληρώσει όλες τις εισφορές τους του κλάδου υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό άλλαξε επί τα βελτίω για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το ’22, βάσει της οποίας θα πρέπει να πληρώνουν μόνο τον έναν χρόνο. Αυτή η ρύθμιση ψηφίστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι και λειτούργησε. Όσοι θέλουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα πάνε και την παίρνουν από τον ΕΦΚΑ και φέτος ανανεώθηκε η ρύθμιση ακριβώς γιατί υπήρχε ακόμα η πίεση λόγω της ενεργειακής κρίσης, αυτό ανανεώθηκε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του ’24.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αυτοί ανακάλυψαν τώρα αυτή τη ρύθμιση που λέει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να πληρώνουν τον τελευταίο χρόνο των ασφαλιστικών τους εισφορών και ξεσπάθωσαν για κάτι το οποίο πρώτον το ψήφισαν και δεύτερον είναι θετικότερο από αυτό που ίσχυε παλιότερα και που έπρεπε να έχεις πληρώσει όλα όσα χρωστάς. Θυμήθηκαν φέτος να κάνουν αυτή την καταγγελία που τους κάνει καταγέλαστους, διότι καταγγέλλουν μια ευνοϊκότερη ρύθμιση σε σχέση με την προϊσχύουσα. Η προηγούμενη ρύθμιση έληξε στις 31/05, που ήταν να πληρώνεις τις ασφαλιστικές εισφορές του ’21 και επεκτάθηκε για ακόμα ένα έτος. Έχουμε χάσει τόση ώρα για ένα πράγμα το οποίο δείχνει ότι ή υπάρχει θράσος από εκείνο το κόμμα ή υπάρχει απίστευτη σύγχυση στα μυαλά της νέας ηγετικής ομάδας. Φέρανε μια καινούργια ηγετική ομάδα, η οποία τα κάνει ακόμα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το μεσοπρόσθετο πρόγραμμα

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Οι δαπάνες τις οποίες προβλέπουμε στο πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένες και έχει υποβληθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας, το οποίο είναι σε απόλυτη αρμονία με όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Άλλωστε, το γεγονός ότι εμείς λέμε πολύ, πολύ λιγότερα απ’ ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και απόδειξη ότι αυτά που λέμε θα πραγματοποιηθούν. Έρχεται ο κ. Ζαχαριάδης και λέει ότι εμείς που έχουμε υποσχέσεις της τάξης των €9 δισ. σε βάθος τετραετίας δεν θα τις πραγματοποιήσουμε, ενώ θα πραγματοποιήσουν αυτοί τις δικές τους υποσχέσεις, που είναι 83 δισ., δηλαδή πόσο πια!

Ερωτηθείς αν ισχύει ότι η Κομισιόν ζητάει να επανέλθει ο κανόνας 1+1 στους διορισμούς

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν το γνωρίζω αυτό, εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποβάλει το πρόγραμμα, ότι η Ελλάδα έχει περάσει όλες τις εξετάσεις των διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλες τις εκθέσεις της πάσης φύσεως μιλάει με θετικό τρόπο για την Ελλάδα. Έχουμε 12 πιστοληπτικές αναβαθμίσεις της χώρας, είμαστε μισό σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα, είμαστε δεύτεροι σε ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ε.Ε. και εν πάση περιπτώσει το κόμμα εκείνο το οποίο έκανε την οικονομία να σέρνεται αφενός και αφετέρου έχει κάνει ρεκόρ στον λαϊκισμό δεν μπορεί να κάνει μάθημα στη Ν.Δ.

Ερωτηθείς αν ισχύει το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υπερκέρδη, οι εταιρείες ενέργειας θα πάρουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αυτό απαγορεύεται. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει πόρους οι οποίοι πάνε αυστηρά σε επενδυτικά προγράμματα είτε με την έννοια των πραγματικών επενδύσεων, δημόσια έργα κ.λπ., είτε με την έννοια των κοινωνικών επενδύσεων, δηλαδή από εκεί πληρώνουμε τον προσωπικό βοηθό για τους αναπήρους αλλά δεν μπορεί να δοθεί για κάλυψη φορολογικής πολιτικής κ.λπ.

Για τις εκλογές

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η εντύπωσή μου είναι ότι τόσο από τις εκλογές τις 7/7/19 όσο και από τις εκλογές τις 21/5/23 βγαίνει ένα συμπέρασμα, ότι η Ελλάδα φεύγει από τον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Προχωρούμε σε μια εποχή κανονικότητας, η Ελλάδα γίνεται μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και πιστεύω ότι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, όπως όλοι εμείς στη ΝΔ ελπίζουμε, θα βάλει μια πορεία προς τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Νομίζω ότι δοκιμάσαμε τον λαϊκισμό, αυτό ήταν το παράπλευρο όφελος της ζημιογόνου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ’15-’19, έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας από εκείνη την περίοδο, θυμάται ο κόσμος και δεύτερον βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το ’19 όχι μόνο δεν ωρίμασε, δεν έβγαλε τα συμπεράσματά του για εκείνη την περίοδο της διακυβέρνησης αλλά συνεχίζει να επιμένει στον λαϊκισμό και τις ακρότητες.

Ερωτηθείς ποιο κόμμα προτιμάει για αξιωματική αντιπολίτευση

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Όποιον ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες. Εμείς διεκδικούμε κάθε ψήφο έτσι ώστε να υπάρχουν καθαρές λύσεις, καθαρός ορίζοντας για τη χώρα. Η αυτοδυναμία είναι το μέσο, ο σκοπός είναι οι καθαρές λύσεις, η ασφάλεια, η σιγουριά και η προοπτική για την Ελλάδα, από εκεί και πέρα δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα