Δάσκαλος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 13χρονο μαθητή γιατί κατηγορήθηκε για κλοπή

Σοκάρει η είδηση ότι ένας δάσκαλος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 13χρονο μαθητή, επειδή κατηγορήθηκε από συνάδελφό του για κλοπή. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Τανζανία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δύο δάσκαλοι έχουν ήδη συλληφθεί και κατηγορούνται για το θάνατο του μικρού αγοριού που άφησε την τελευταία του πνοή στις 27 Αυγούστου.

Στην Τανζανία η τιμωρία με ξυλοδαρμό δεν απαγορεύεται, με τον πρόεδρο της χώρας, μάλιστα, να έχει εκφράσει την υποστήριξή του για τον ραβδισμό μαθητών.

Οι δάσκαλοι έχουν το ελεύθερο να χτυπήσουν έως και τέσσερις φορές στα χέρια ή στα οπίσθια τους μαθητές χρησιμοποιώντας ξύλο ενώ για τα κορίτσια η τιμωρία αυτού του είδους θα πρέπει να γίνεται από γυναίκες εκπαιδευτικούς.

Μολονότι η νομοθεσία προβλέπει ότι όλες οι περιπτώσεις τέτοιας τιμωρίας πρέπει να καταγράφονται, εντούτοις αυτό δεν συμβαίνει πάντα ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες για μικρά κορίτσια που υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν τα εσώρουχά τους πριν να δεχθούν ραβδισμούς από τέσσερις δασκάλους.

Έρευνα της οργάνωσης Human Rights Watch αποκάλυψε, μάλιστα, περιστατικά ραβδισμών σε παιδιά επειδή άργησαν να φτάσουν στο σχολείο ή επειδή έδωσαν λάθος απάντηση σε κάποια ερώτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα