Δεν αναμένει διαφοροποιήσεις η Φώφη

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή συνεδριάζουν τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής για να επιχειρηθεί μία πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει στην Χαριλάου Τρικούπη το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο και την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μέχρι στιγμής, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, κανένα στέλεχος δεν έχει διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή και γι’ αυτό θεωρούν ότι άπαντες και άπασες θα δεχθούν δίχως αντιρρήσεις το στίγμα της επόμενης ημέρας που θα υποδείξει η κ. Γεννηματά. Από την ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ δεν αναμένουν κάποια διαφοροποίηση, με δεδομένο ότι το κόμμα άντεξε στις μυλόπετρες του διπολισμού και ανέβασε ελαφρώς τα ποσοστά του. Μάλιστα για να δικαιολογήσουν αυτή την θέση χρησιμοποιούν τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ο οποίος την ημέρα των εκλογών είπε πως “τάσεις μπορούν να ε΄χουν τα μεγάλα κόμματα. Εμείς είμαστε ένα μικρό κόμμα και είναι αναγκαία η ενιαία γραμμή”.

Τι θα κάνει στην Βουλή

«Στη νέα Βουλή το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης είναι υπέρ των πολιτών, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια» σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Έτσι θεωρείται βέβαιο ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως επίσης και τις νομοθετικές παρεμβάσεις στον “Κλεισθένη”, αλλά και την κατάργηση του ασύλου στα Ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όμως όπως διαρρέουν από την Χαριλάου Τρικούπη οι νομοθετικές παρεμβάσεις τόσο του κ. Χρυσοχοΐδη, όσο και της κ. Μενδώνη θα περνούν από κόσκινο. Κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει πως “η αναβάθμιση του υπουργείου του γίνεται μονάχα στα χαρτιά”.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, προς ώρας η Χαριλάου Τρικούπη απαντά με ένα ξερό “όχι” σε πιθανό φλερτ από την Κουμουνδούρου. Απλά όλοι θα αναμένουν και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά θα επισημάνει την ανάγκη τα κορυφαία στελέχη να κινούνται όλα στο ίδιο μήκος κύματος. Το ίδιο θα επισημάνει και στους νέους βουλευτές, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επισημάνσεις αυτές επί της ουσίας έχουν ως παραλήπτη τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καμίνη, οι οποίοι προεκλογικά έλαμψαν δια της απουσίας τους και δεν έβαλαν πλάτη στο εγχείρημα της κ. Γεννηματά για επιστροφή των “πράσινων” ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη και οι δύο έχουν πολλά ευήκοα ώτα μεταξύ όσων επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Από την άλλη ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Κρεμαστινός σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε πως “οι κ.κ. Τσίπρας και Γεννηματά θα έπρεπε να είχαν συνομιλήσει. Αν το έκαναν ήδη, μπορεί να ήταν και κυβέρνηση».

 

 

Διαβάστε επίσης