«Δεν έχει ασυλία ο Παπαγγελόπουλος – Να τον κρίνει η δικαιοσύνη»

Στη Novartis αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάνοντας ειδική αναφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τεράστιο φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ως μη πολιτικό πρόσωπο πρέπει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

«Εγώ την εικόνα του Παναγιώτη Πικραμμένου να δακρύζει στη Βουλή δεν θα την ξεχάσω ποτέ και υπάρχουν ευθύνες» συνέχισε η πρώην υπουργός.

Η κ. Μπακογιάννη, εξήγησε πως όσα γίνουν θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα και αν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Μπακογιάννη εξηγώντας το σκεπτικό της με βάση το οποίο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι εκφράζει μια τελείως προσωπική της άποψη και πως η Βουλή θα λάβει της αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως
θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται.»

 

Διαβάστε επίσης