«Δεν έχει κλείσει το θέμα της μίας και μόνης εξεταστικής»

Αν και δεν έπεισε ιδιαίτερα, καθώς Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν και γενικότερα ακολουθούν κοινή πορεία, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, είπε πως «το θέμα της μίας και μόνης εξεταστικής (σ.σ. όπως είχε δηλώσει προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς) δεν έχει κλείσει».

Τόνισε ότι «κάποια στιγμή, όταν η χώρα θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, θα το εξετάσουμε κι αυτό το θέμα πως πήγαμε στα μνημόνια». Συνεχίζοντας, η κα Βούλτεψη ανέφερε πως «στα μνημόνια δεν πήγαμε από έναν παράγοντα, πήγαμε από πολλά. Και από στρεβλώσεις και παθογένειες που έφερναν τις ΔΕΚΟ να δανείζονται με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για να κάνουν εθελούσιες και να δίνουν εφάπαξ και τώρα αυτές κατέπεσαν και ήρθε κάποια στιγμή το ελληνικό δημόσιο και πλήρωσε όλες τις εγγυήσεις για όλες τις ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. Αρα είναι ένα κρίσιμο θέμα, για να μην επαναλαμβάνουμε στο μέλλον αυτά».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε σημειώνοντας: «Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι πριν από τις εκλογές του 2012, γιατί εγώ θέλω να είμαι καθαρή, το κάθε κόμμα, και επομένως και η ΝΔ, ζητούσε αυτοδυναμία για να μπορέσει να φέρει ολοκληρωμένα την πρόταση της. Από την ώρα που ο ελληνικός λαός δεν πρόκρινε κάτι τέτοιο και είπε συνεργαστείτε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στα κελεύσματα του ελληνικού λαού και να προχωρήσουμε μία συνεργασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ελληνικός λαός αποφασίζει, εκείνος ψηφίζει, εκείνος δίνει αυτοδυναμίες ή μη. Εμείς, όμως εφόσον ο ελληνικός λαός λέει “συνεργαστείτε”, συνεργαζόμαστε».

Αναφερόμενη, τέλος, στο θέμα των προαπαιτούμενων ξεκαθάρισε ότι «όσον αφορά τα προαπαιτούμενα, είναι απόφαση της κυβέρνησης αυτά να προχωρήσουν, συνδέονται άμεσα με τις υποχρεώσεις μας έναντι των θεσμικών μας εταίρων, οι οποίοι είναι και οι δανειστές μας και οι οποίοι χρηματοδοτούν τη χώρα αυτή τη στιγμή.

Επομένως η στόχευση δεν πρόκειται να αλλάξει. Με τη ΔΕΗ δεν αλλάζει κάτι, όσον αφορά στον αιγιαλό, όπως ξέρετε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με πρωτοβουλία του έχει παγώσει το θέμα, ώστε να υπάρξει πλήρης συζήτηση, ανοιχτή, για τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις που ενδεχομένως και να μην χρειάζεται να περάσουν στο νομοσχέδιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα