«Δεν σκοτώσαμε εμείς τον πρόεδρο της Αϊτής» λέει ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία

Στα πρόθυρα κοινωνικής αναταραχής η Αϊτή μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του προέδρου της χώρας,  Ζοβενέλ Μοΐζ ξημερώματα χθες στην οικία του, μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των τριών παιδιών τους.

Η ηγεσία της χώρας ζητά τη κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη δολοφονία του προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ από ξένους επαγγελματίες μισθοφόρους, όπως αναφέρει το CNN.

«Δεν είναι πράκτορες της αμερικανικής κυβέρνησης και της Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA)», δήλωσε ο Μποκίτ Έντμοντ, πρέσβης της Αϊτής στις ΗΠΑ.

«Μπορεί να είναι ξένοι. Επειδή στα βίντεο φαινόταν ότι οι δράστες μιλούσαν Ισπανικά και μιλούν Αγγλικά. Παρίσταναν ότι ήταν οι πράκτορες της DEA. Γνωρίζουμε ότι είναι ψευδές επειδή ήθελαν απλώς να καλύψουν τη φρικτή πράξη. Οι ξένοι μισθοφόροι, όμως, μπορούν να πληρωθούν από οποιονδήποτε. Έτσι, ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να εντοπίσουμε αυτούς τους δολοφόνους και να βεβαιωθούμε ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη επειδή δεν πρόκειται για έναν απλό πολίτη, έχει δολοφονηθεί ο πρόεδρος της χώρας».

Eκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι απολύτως ψευδείς οι ισχυρισμοί ότι ήταν Αμερικανοί πράκτορες της DEA αυτοί που δολοφόνησαν τον πρόεδρο της Αιτής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έσπευσε να καταδικάσει τη στυγερή δολοφονία προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στη φτωχή χώρα της Καραϊβικής. Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει επίσης ότι δεν ήταν Αμερικανοί οι δολοφόνοι του προέδρου της Αιτής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα