Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Καταγράψατε μια νίκη, στρατιωτικά ανώτερο το Ισραήλ» – Φρένο στα αντίποινα

Ο πρόεδρος των Ην. Πολιτειών κατέστησε σαφές στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε καμία επιχείρηση κατά του Ιράν

Φρένο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου ως προς το ενδεχόμενος απάντησης στο Ιράν, βάζει όπως όλα δείχνουν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος φέρεται να είπε στον Ισραηλινό ότι δεν θα τον στηρίξει σε μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN αποκάλυψαν λεπτομέρειες από το περιεχόμενο της συνομιλίας του Μπένζαμιν Νετανιάχου με τον Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το CNN ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο αμερικανικό Μέσο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατέστησε σαφές στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε καμία επιθετική επιχείρηση κατά του Ιράν.

Την ίδια ώρα, επίσης στο CNN ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες της συνομιλίας των Μπάιντεν-Νετανιάχου. Κατά τον ίδιο, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι το Ισραήλ θα πρέπει να θεωρήσει απόψε ότι κατέγραψε μια νίκη γιατί η τρέχουσα εκτίμηση των ΗΠΑ είναι ότι οι επιθέσεις του Ιράν ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχείς και έδειξαν την ανώτερη στρατιωτική ικανότητα του Ισραήλ.

Η εκτίμηση των ΗΠΑ απόψε ήταν ότι σχεδόν όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 βαλλιστικών πυραύλων – που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν είχαν αναχαιτιστεί. Κανένας πύραυλος κρουζ δεν είχε αντίκτυπο, είπε ο αξιωματούχος, και δεν χτυπήθηκε τίποτα «αξίας».

Οι αμερικανικές δυνάμεις αναχαίτησαν περισσότερα από 70 drones και τουλάχιστον τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που γνωρίζουν την κατάσταση και τους οποίους επικαλείται το CNN.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους. Το Ιράν εκτόξευσε συνολικά περισσότερους από 100 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα