“Δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί με την σκληρή πραγματικότητα ο Τσίπρας”

Σε εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων του Κόμματος με θέμα «Λαϊκές Αγορές: Λειτουργία και Κοινωνική Προσφορά» έδωσε το παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για μία ακόμη φορά έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα και  την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Έχω περπατήσει σε πολλές λαϊκές αγορές και είναι πάντα ξεχωριστή η χαρά μου όταν συνομιλώ με τους επαγγελματίες, με τους παραγωγούς, για τα προβλήματά τους, για τις δυσκολίες για το άγχος τους. Νομίζω ότι σήμερα δεν μπορεί να βρει κανείς καλύτερη ακτινογραφία του τι γίνεται στην Ελλάδα από το να πάει να περπατήσει σε μια λαϊκή αγορά και να ακούσει τον πόνο, τον προβληματισμό, αλλά και τις ελπίδες και τις προσδοκίες του κόσμου.

Και μακάρι να τολμούσε και ο κ. Τσίπρας να έρθει να περπατήσουμε μαζί σε μια λαϊκή αγορά. Αλλά βλέπετε ότι δεν βγαίνει τελευταία πολύ από το Μαξίμου γιατί δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί με την σκληρή πραγματικότητα που όλοι εσείς βιώνετε κάθε μέρα» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι ανάμεσα σε εκατοντάδες εκπροσώπους των λαϊκών αγορών. Ανθρώπους που είναι παντός καιρού.

Που ξέρουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για το καθημερινό μεροκάματο, που ξέρουν τι σημαίνει να στήνεις ένα πάγκο νωρίς το πρωί και να έχεις το άγχος σου να πουλήσεις την πραμάτεια σου στο τέλος της ημέρας, για να ξεκινήσεις πάλι την άλλη ημέρα από την αρχή.

Οι λαϊκές αγορές δεν είναι απλά αγορές όπου διατίθενται τα προϊόντα από την Περιφέρεια στα αστικά κέντρα. Είναι και ένα μεγάλο κοινωνικό χωνευτήρι. Είναι ένας μηχανισμός κοινωνικής συνοχής. Εσείς το ξέρετε καλύτερα, διότι όταν τελειώνει η μέρα εσείς είστε αυτοί που διαθέτετε τα προϊόντα σας, στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Εσείς στηρίζετε τους αναξιοπαθούντες. Εσείς στηρίζετε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, εσείς στηρίζετε αυτούς που χτυπήθηκαν περισσότερο τα χρόνια της κρίσης».

“Μέχρι και γραβάτα είναι ικανός να βάλει ο  Τσίπρας για να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα αδιέξοδα”

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών ξέρετε τι σημαίνει να βλέπετε το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη να συρρικνώνεται.

Να βλέπετε τη νοικοκυρά, τον συνταξιούχο -που του έκοψαν το ΕΚΑΣ- να ψάχνει να βρει το τελευταίο ευρώ στο πορτοφόλι για να αγοράσει ένα κιλό ντομάτες ή να πηγαίνει με ένα μεγάλο καλάθι και να φεύγει τελικά με τα απολύτως απαραίτητα -τα ελάχιστα- για να βγάλει την ημέρα.

Να αγωνιά για το πώς θα βγάλει τελικά το μήνα, για το πώς θα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και τα εγγόνια του τα οποία δυσκολεύονται σήμερα να τα βγάλουν πέρα.

Αυτό μας κληροδότησε, ο κ. Τσίπρας αυτά τα τρεισήμισι χρόνια. Είναι ο ίδιος που υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τις συντάξεις, θα δώσει 13η σύνταξη, θα αυξήσει το βασικό μισθό και είναι ο ίδιος οποίος υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο μας καταδίκασε σε μια διαρκή λιτότητα».

«Θα σας μιλήσω», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «για το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα, ότι δηλαδή στις 20 Αυγούστου τελειώνουν οι δυσκολίες και η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια. Το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπα είναι η δήθεν “καθαρή έξοδος”. Μέχρι και γραβάτα είναι ικανός να βάλει ο κ. Τσίπρας για να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα αδιέξοδα. Μόνο που δεν λέει την αλήθεια.

Ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος σήμερα που την ώρα που μιλάει για “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια έχει ήδη βάλει την υπογραφή του στο 4ο Μνημόνιο που φέρνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, από 1/1/2019, αλλά και μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει.

Είναι πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ που φέρνουν την προσωπική σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν εισόδημα 600 – 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας αφήνει».

«Δυστυχώς σήμερα ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «έχει το θράσος και διαφημίζει τα πρωτογενή πλεονάσματα ως μεγάλη επιτυχία. Πλεόνασμα όμως που βγήκε από το δικό σας υστέρημα, το δικό σας κόπο και βγήκε από την υπερφορολόγηση που επέβαλε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Και πανηγυρίζει γιατί τα πλεονάσματα ήταν μεγαλύτερα από αυτά που του ζητούσαν. Τα χρήματα τα πήρε από εσάς για να μοιράσει ψίχουλα και κοινωνικές παροχές μόνο σε αυτούς που τον βολεύουν και για να χτίσει ένα νέο μεγάλο πολιτικό κομματικό Κράτος για να βολέψει συγγενείς, φίλους και κολλητούς του συστήματος».

Αναφερόμενος, μάλιστα στην παραίτηση του κ. Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τόνισε: «Εμείς λέμε όχι σε αυτή νέα αναξιοκρατία την οποία επιβάλλει ο κ. Τσίπρας. Και η οποία εκφράστηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο με την εκκωφαντική παραίτηση, ενός σπουδαίου ακαδημαϊκού, ο οποίος τοποθετήθηκε σε μια σημαντική θέση και τα βρόντηξε και έφυγε καταγγέλλοντας αναξιοκρατία, κομματισμό και σκάνδαλα.

Στο πρόσωπο του κ. Κριμιζή καθρεφτίζεται η πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδος. Και καθρεφτίζονται οι δυο Ελλάδες οι οποίες συγκρούονται σήμερα: Από τη μια η Ελλάδα του κομματισμού και της αναξιοκρατίας. Και από την άλλη η Ελλάδα της δουλειάς, της σκληρής προσπάθειας που εσείς μέσα από τη δική σας δουλειά στις λαϊκές εκφράζεται κάθε μέρα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που έχει στηρίξει διαχρονικά τις λαϊκές αγορές και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα των λαϊκών αγορών είναι πολλά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αυτός που διέσωσε τις λαϊκές αγορές από το βέβαιο αφανισμό το 1992. Εμείς πιστεύουμε στο θεσμό των λαϊκών αγορών και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν ακόμα καλύτερες, να διεκδικήσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Το 60% των οπωροκηπευτικών προϊόντων διακινούνται σήμερα από τις λαϊκές αγορές και κοντά στους 40.000 ανθρώπους δουλεύουν σε αυτές. Είναι σημαντική η κοινωνική και οικονομική τους προσφορά.

Είμαστε εδώ πάντα για έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο για το πως μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τις λαϊκές αγορές. Πως μπορούμε να τις κάνουμε πιο ανταγωνιστικές, πιο σύγχρονες, πιο μοντέρνες και πιο ασφαλείς. Οι λαϊκές αγορές ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στην καρδιά του Έλληνα πολίτη και κοντά στην καρδιά του καταναλωτή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα