Σε αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου 30 εκατ. προχωρά η Παγκρήτια

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ με αναπτυξιακό στόχο προχωράει η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με την υποστήριξη του στρατηγικού επενδυτή Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος θα συμμετάσχει στην στην αύξηση με 7-8 εκατ. ευρώ και με τον ίδιο να επιθυμεί να διατηρήσει το ποσοστό του 21,47% που απέκτησε επενδύοντας 2,6 εκατ. ευρώ.

Με βάση τραπεζικές πηγές με 97 εκατ υφιστάμενα κεφάλαια, επιπλέον 30 εκατ. που θα προκύψουν από την αύξηση καθώς και τα 10-15 εκατ κέρδη της τράπεζας που θα παραμείνουν στο κεφάλαιο η Παγκρήτια Τράπεζα θα βρεθεί με 140-145 εκατ. ευρώ κεφάλαια.

Η Παγκρήτια είναι η πρώτη τράπεζα που ανακοινώνει αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου και είναι το πρώτο βήμα καθώς όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές υπάρχουν ευρύτερα σχέδια ενίσχυσης της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έλευση του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια, η τράπεζα ήταν η πρώτη που μηδένισε τον ELA τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας από την ΤτΕ και ταυτόχρονα σχεδίασε την πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με θετικό πρόσημο.

Η Παγκρήτια με 1,4 δισεκ. ενεργητικό περίπου 1,1 δισεκ. καταθέσεις, υψηλά NPEs στο 58% και ενισχυμένα κεφάλαια θα επιταχύνει την εξυγίανση της που σημαίνει πιο γρήγορα θα αναλάβει δράσεις για ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα