Δένδιας: Δημιουργία σώματος πληροφορικής στον στρατό με ειδική διεύθυνση κυβερνοασφάλειας

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο – Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι αφορά καταρχήν τη νέα φάση των ενόπλων δυνάμεων

Τη δημιουργία του ελληνικού κέντρου καινοτομίας, που θα καλύπτει τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία και τη σύσταση σώματος πληροφορικής με ειδική διεύθυνση κυβερνοασφάλειας προβλέπει το νομοσχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου σημείωσε ότι το νομοθέτημα «αφορά καταρχήν μία νέα φάση των ενόπλων δυνάμεων. Θα φτιαχτεί το ελληνικό κέντρο καινοτομίας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Με τη νέα τεχνολογία θα δημιουργήσουμε σώμα πληροφορικής με ειδική διεύθυνση κυβερνά ασφαλείας την ονομάζουμε μονάδα 1864 για να προστατέψουμε και τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και γενικότερα».

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε αφορά τους εξής άξονες: α) Έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, β) Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, γ) Σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα