Δένδιας: Υπονομευτής της ειρήνης στην περιοχή η Τουρκία

Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ για την νέα προκλητική τουρκική NAVTEX

Το ότι η Τουρκία ενεργεί ως υπονομευτής της ειρήνης στην περιοχή δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή την νέα προκλητική NAVTEX της Άγκυρας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του σημερινού Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελλορίζου.

«Εξήγησα επίσης το προφανές: ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», κατέληξε ο Νίκος Δένδιας

ΥΠΕΞ: Να ανακαλέσει η Άγκυρα

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών από το πρωί έχει, με ανακοίνωσή του, καταδικάσει τη νέα τουρκική NAVTEX, σημειώνοντας ότι αποτελεί μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή και καλώντας την Άγκυρα να ανακαλέσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα