Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης – Ένταση με Άδωνι Γεωργιάδη – Οι διάλογοι

Ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» ατόμων - Ενοχλήθηκε έντονα από την παρουσία του υπουργού Υγείας στην αίθουσα

Σε υψηλούς τόνους καταθέτει ο Παύλος Πολάκης στη δίκη για την υπόθεση προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο 2013-14.

Ο κ. Πολάκης κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετά από δικό του αίτημα και μίλησε για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» ατόμων που, όπως υποστήριξε τα περισσότερα απασχολήθηκαν στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ ως την «offshore» του Υπ.Υγείας.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο πολιτευτής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του και συνεργάτης του κ.Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου.Αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με εκτιμώμενη ζημιά σε βάρος του Δημοσίου περί τα 252 χιλιάδες ευρώ.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παύλος Πολάκης ρώτησε εάν επιτρέπεται να παρίσταται στην αίθουσα ο Α. Γεωργιάδης, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία του κ. Γεωργιάδη στην αίθουσα. Μάλιστα, απαντώντας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων ότι είναι διαθέσιμος για όσο χρειαστεί, ο κ. Πολάκης είπε «Εδώ είμαστε», με τον Υπουργό Υγείας να ακούγεται να λέει «Κι εγώ εδώ είμαι».

Ένταση προκλήθηκε στη διαδικασία όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε αν μπορεί ο μάρτυρας Άδωνις Γεωργιάδης να παρακολουθεί την κατάθεσή του. «Θέλετε να διευθύνετε και το δικαστήριο;», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο αργότερα τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν παρενέβη ο κ. Γεωργιάδης για τον τρόπο που απαντούσε στις ερωτήσεις ο κ.Πολάκης.

Αδ. Γεωργιάδης Τι διαδικασία είναι αυτή;

Δικηγόρος Πολάκη: Γιατί παρεμβαίνετε; Περάστε έξω!

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό! Μάρτυρας να σηκώνει τηλέφωνο ενώ καταθέτει; Κι εγώ έχω πολλές εργασίες. Παρακαλώ πολύ υπολογίστε οτι έχω κι εγώ εργασίες! Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!» διαμαρτυρήθηκε ο Αδωνις Γεωργιαδης.

Το κλίμα έγινε εκρηκτικό όταν ο δικηγόρος του κ.Πολάκη κατήγγειλε ότι κάποιος από την ασφάλεια του κ.Γεωργιάδη τον έσπρωξε και ζήτησε την προστασία της έδρας.

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Υπ.Υγείας.

«Από τα στοιχεία που συνέλεξα ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας από το 2015 και μετά, διαπίστωσα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε ως off shore του Υπ.Υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ο μηχανισμός διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Όντας Υπουργός τον Οκτώβριο του 2015 μέσα σε λίγες ημέρες έλαβα στο γραφείο μου δύο φορές ένα χαρτί που λέει «δείτε τα αίσχη του Άδωνι». Ήταν ένα χαρτί, αυτό εδώ το οποίο είχε ένα κατάλογο ονομάτων με συμβάσεις που έληγαν όλες 31/5/14 με τα 22 άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Πήγα στην κα Ράικου τότε και της είπα ότι έχουμε μια καραμπινάτη υπόθεση ρουσφετολογικών προσλήψεων», είπε ο κ.Πολάκης αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης.

«Φάνηκε ότι αυτοί οι 22 προσελήφθησαν ως εξωτερικοί συνεργάτες ΔΕ και προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν στο γραφείο του Άδωνι. Ήταν βύσματα ή ρουσφέτια του και τους διόρισε μέσω αυτού του μηχανισμού και τους τοποθέτησε σε γραφεία στο υπουργείο. Υπάρχουν χαρτιά που δείχνουν ότι αυτοί δεν πάτησαν ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάποιοι άλλοι ήταν «αργομισθίες». Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε το know how σε τέτοιες υποθέσεις», υποστήριξε.

Η κατάθεση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης στον μάρτυρα.

Π. Πολάκης: Αυτοί οι υπάλληλοι δεν δούλεψαν ποτέ. Θα φέρουν έγγραφα εκ των υστέρων; Πλαστογραφία;

Δικηγόρος: Ο μάρτυρας διαπράττει αδικήματα. Έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία να λέει ότι το φτιάξαμε εμείς, είναι συκοφαντία, Εδώ δεν είναι Σφακιά.

Πρόεδρος: Δεν είναι ανάγκη να φωνάζετε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 13 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα