Δίκη των “28”: “Αθώος ο Μαρινάκης, ένοχη Βέροια” η εισήγηση του Εισαγγελέα

 

Ο Λακαφώσης θεωρεί “στημένο” τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια και πρότεινε την ενοχή των του τότε μεγαλομετόχου της Ημαθίας, Γιώργου Αρβανίτη και του παράγοντα Γιώργου Λαναρή, καθώς επίσης των ποδοσφαιριστών Μπάρμπα και Παυλίδη, για τους οποίους ο εν λόγω εισαγγελέας έκανε λόγο για “προκλητικά απαθή” στάση στο πρώτο και 3ο γκολ του Ολυμπιακού.

Επίσης, ο Λακαφώσης ανέφερε ότι δεν προκύπτει συναλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού με τον πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας για χειραγώγηση του αγώνα.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους προτείνεται η απαλλαγή τους λόγω παραγραφής καθώς όπως ισχυρίστηκε η δράση της ατόνησε τον Δεκέμβρη του 2012, αρχές του 2013 (και όχι το 2015) και ως εκ τούτου έχει επέλθει παραγραφή αφού πρόκειται πλημμέλημα. Πρόκειται εκτός από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για τους: Γιώργο Σαρρή (πρώην πρόεδρο ΕΠΟ), Θόδωρο Κουρίδη, Αριστείδη Σταθοπουλο, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Νίκο Προύντζο (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργο Δούρο (πρώην πρόεδρο ΚΕΔ), Θανάση Μπριάκο (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Πρόταση για αθώωση υπάρχει και για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος, για τους Μαρινάκη, Σπανό, Αγγελόπουλο, Σα Πίντό καθώς η κατάθεση Φύσσα χαρακτηρίστηκε “περίεργα αβάσιμη”.

Για τους αγώνες play off της Football League το 2012 προτείνεται η απαλλαγή των Κάμπαξη, Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη και των “8”  καθώς όπως ειπώθηκε υπήρχε η πρόθεση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός. H κατηγορία μετατρέπεται σε πλημέλλημα και έχει παραγραφεί ενώ δεν προκύπτει με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών δόλος. Για τους παρατηρητές διαιτησίας ειδικά ο Λακαφώσης υποστήριξε ότι δεν είναι κατηγορούμενοι συνεπώς οι εκθέσεις τους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως τεκμήριο αλήθειας.

Για τους διαιτητές Σπάθα και Γιάχο τέλος, που ήταν επίσης κατηγορούμενοι, προτάθηκε η αθώωση τους με βάση την έκθεση των παρατηρητών.

Ακόμη, προτείνεται η ενοχή του πρώην διαιτητή Βαγγέλη Δημητρόπουλου για τον αγώνα Κυπέλλου του 2012 ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα