Δημιουργία “Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης” για επιδότηση ανατιμήσεων ρεύματος 150 εκατ. ευρώ

Φρένο στο κύμα ανατιμήσεων των τιμολογίων ρεύματος για όλους τους καταναλωτές βάζει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το εκτόπισμα της ΔΕΗ στη λιανική με 5,5 εκατ. πελάτες αλλά και κρατικούς πόρους συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ

Συστήνεται Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, με στόχο να βάλει ένα  “δίχτυ προστασίας” η ΔΕΗ στις ανατιμήσεις τιμολογίων.  Τα κεφάλαια αυτά θα είναι προίκα του νέου Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Η κρατική επιδότηση θα εμφανίζεται αυτόματα στο ρεύμα και θα έχει διάρκεια έως τα τέλη του έτους και εφόσον απαιτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά θα παραταθεί. Θα αφορά τόσο νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης.

Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού καλείται να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη διεθνή έκρηξη των τιμών φυσικού αερίου αλλά και την κούρσα ανόδου των δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα, και να ανοίξει τον δρόμο και στους ιδιώτες προμηθευτές να την ακολουθήσουν. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης μαζί με την έκπτωση που έχει ανακοινώσει 30% η ΔΕΗ στα τιμολόγιά της θα μπορέσουν περιορίσουν τις επιβαρύνσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα