Δημοτική Αστυνομία: Εντολή Μπακογιάννη για ΕΔΕ, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Η Δήμητρα Λιαράκου ανάρτησε βίντεο στο TikTok, όπου και εξιστόρησε αναλυτικά τι της συνέβη στο κτήριο της Αγ. Κωνσταντίνου όταν πήγε να πληρώσει μια παράβαση

Εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για καταγγελία που αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok η Δήμητρα Λιαράκου, που αναφέρει ότι μετέβη χθες το πρωί στο κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου για να πληρώσει παράβαση που της είχε βεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, οι αστυνομικοί την παρενόχλησαν αρχικά με σχόλια για την εμφάνισή της και προσφέρθηκαν να τη συνοδεύσουν σε φωτοτυπείο της περιοχής επικαλούμενοι την «επικινδυνότητα της περιοχής».

«Μου είπαν θες να σε πάω; Είναι επικίνδυνα τέτοια ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου. Ήταν πρωί. ΕΙΝΑΙ πρωί. Άλλος έλεγε “έλα συνόδευσε την κούκλα, πήγαινε την κοπέλα, πήγαινε την εσύ κλπ”», λέει η γυναίκα στο βίντεο.

@dimitra_liarakou

🐖 #foryoupage #mpesfypgamw #pageforyou

♬ πρωτότυπος ήχος – Dimitra Liarakou🦋

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει, η ίδια κατάλαβε ότι χρειάστηκε να βρει ηλεκτρονικά το χαρτί της ασφάλειας του αυτοκινήτου της και όταν το είπε στους αστυνομικούς εκείνοι συνέχισαν να την παρενοχλούν. «Αρχίζει να μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάω σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια. Ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του. Έλεγα ξανά και ξανά ότι θέλω να βρούμε την ασφάλεια και εκείνοι μου έλεγαν “τι μπορείς να κάνεις εσύ για εμένα αν σου βρω την ασφάλεια;”», είπε.

«Ένιωσα ότι με υποτιμάνε τόσο πολύ… Σηκώθηκα και έφυγα. Ήταν τρεις άντρες, όπου και οι τρεις – με συγχωρείτε για την έκφραση – με κ…ζανε. Γενικά έχω πολύ δυνατή προσωπικότητα. Και θα μπορούσα να μην έχω. Ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι γιατί όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ πού σκατά ζω. Νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άντρας πώς νιώθω αυτή τη στιγμή», είπε η νεαρή γυναίκα με δάκρυα στα μάτια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα