«Δίψα για διάκριση»

Τη μεγαλύτερη πρόκληση της χρονιάς αντιμετωπίζει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία δίνει αύριο (16/4) και τη Μ. Παρασκευή τις πρώτες δύο μάχες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

Οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Αντώνης Φώτσης, κατά την αποχώρηση της αποστολής για τη Μόσχα έδωσαν την υπόσχεση ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγάλη πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού»:

«Πάμε να παίξουμε μια δύσκολη σειρά. Έχουμε το ντεζαβαντάζ της έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει εξαιρετικό υλικό. Εμείς θα βασιστούμε σε δικά μας στοιχεία θέλοντας να δείξουμε δίψα για διάκριση. Πάμε να δώσουμε τη μάχη μας για την πρόκριση στο Final Four.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποια δικά μας πράγματα σε σχέση με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτει η αντίπαλη ομάδα. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Αυτά, όμως, είναι τεχνικά ζητήματα. Στόχος μας είναι να δείξουμε θέληση για την πρόκριση.

Καμία νίκη δεν σου δίνει είτε πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα. Πρόκειται για μια δύσκολη σειρά αγώνων όπου απαιτείται συνεχής συγκέντρωση ώστε να τα καταφέρεις».

Οι δηλώσεις του πάουερ φόργουορντ των «πράσινων»:

«Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διαλέξουμε αντίπαλο. Πλέον, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ΤΣΣΚΑ. Ουσιαστικά τώρα ξεκινά η χρονιά για εμάς. Ό,τι έχουμε κάνει θέλουμε να βγει στο γήπεδο σε αυτή τη σειρά.

Εξαρτάται από το κάθε ματς ξεχωριστά. Διότι μπορεί να είμαστε καλοί στη Μόσχα και να πετύχουμε το στόχο και στην Αθήνα να μην τα καταφέρουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ανεξάρτητα από την έδρα. Πρωταρχικά, λοιπόν, μας απασχολεί ο αυριανός αγώνας.

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα και η ιστορία της είναι γνωστή. Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη, γι’ αυτό και πάμε εκεί για να τα δώσουμε όλα προσπαθώντας για το καλύτερο».

Διαβάστε επίσης