Διθύραμβοι Σολτς για την Άγκελα Μέρκελ

''Δικαίως χαίρει τις εκτίμησης όλων.Έχει πολύ επιτυχημένο απολογισμό''

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς επαινεί την Μέρκελ ως επιτυχημένη ομοσπονδιακή καγκελάριο.

«Η κυρία Μέρκελ δικαίως εκτιμάται — παρά τις όποιες κομματικές διαφορές, αυτό πρέπει να μπορεί να ειπωθεί. Η κ. Μέρκελ μπορεί να κάνει έναν πολύ επιτυχημένο κυβερνητικό απολογισμό. Σοσιαλδημοκράτες υπουργοί συγκυβέρνησαν σε τρεις από τις τέσσερις κυβερνήσεις της και έχουμε πετύχει πολλά που ποτέ δεν θα είχε καταστεί δυνατόν να ενταχθούν στο εκλογικό πρόγραμμα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος». δήλωσε ο αντικαγκελάριος στην διαδικτυακή πύλη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού n -tv.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen), ο Σολτς είπε ότι «το Φιλελεύθερο κόμμα ενήργησε όχι πολύ υπεύθυνα όταν σταμάτησε ξαφνικά τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης με Χριστιανοδημοκράτες/ Χριστιανοκοιωνιστές και Πράσινους το φθινόπωρο του 2017. Αλλά δεν ήταν επίσης πολύ υπεύθυνο και για τους άλλους εταίρους —το CDU / CSU και τους Πράσινους-– το γεγονός ότι δεν προσπάθησαν πολύ να καταλήξουν σε συμφωνία με το FDP. Σίγουρα (oι διαπραγματεύσεις) θα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά. Αλλά δεν είμαστε τώρα σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά μια πιθανή κυβερνητική συμμαχία με την Αριστερά (Die Linke), ο Σολτς είπε: «Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Όποιος με ψηφίσει θα έχει μια κυβέρνηση η οποία θα είναι ανάλογη». Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών ανέφερε μεταξύ άλλων ως «σαφείς αρχές για τον σχηματισμό κυβέρνησης μια καλή σχέση με τις ΗΠΑ, την συμμετοχή της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ καθώς επίσης την οικονομική ανάπτυξη και την εσωτερική ασφάλεια».

Στο ερώτημα αν η πρόθεση του SPD να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 12 ευρώ ανά ώρα αποτελεί προαπαιτούμενο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Σολτς είπε: «Πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό για μένα». Όσον αφορά την τρέχουσα δημοσκοπική άνοδο του SPD, ο Σολτς είπε: «Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικά αποτελέσματα, αλλά φυσικά είναι συγκινητικό να διαπιστώνω πόσο πολλοί με εμπιστεύονται να είμαι ο επόμενος επικεφαλής της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα