Δυσαρεστημένος ο Τούρκος Πρόεδρος με τη Βρετανία – Επέστρεψε στη χώρα του

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίον ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα παρευρεθεί στη διεθνή διάσκεψη COP26 στην Γλασκώβη.

«Αφού δεν εκπληρώθηκαν τα αιτήματά μας σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας, αποφασίσαμε να μην πάμε στη Γλασκώβη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατά την πτήση από τη Ρώμη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters, η Τουρκία ζήτησε προβλέψεις ασφαλείας ίσες με εκείνες για τον Τζο Μπάιντεν και τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Αρχικά η Βρετανία αρνήθηκε. Προ του κινδύνου να μην προσέλθει ο κ. Ερντογάν, οι διοργανωτές προσωρινά έδειξαν σημάδια υποχώρησης, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν, με αποτέλεσμα τελικά την απόσυρση της συμμετοχής του κ. Ερντογάν.

Όπως έκανε γνωστό η ίδια πηγή, η Άγκυρα θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και άλλους αξιωματούχους, με τη γραμμή της να είναι ότι «μας ενδιαφέρει η άποψή σας είναι πολύ σημαντικό να παρευρεθούμε σε μια τέτοια σύνοδο κορυφής. Ωστόσο [η ακύρωση] έπρεπε να γίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα