Εφετείο: Ξεκινά η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης αθλήτριας

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει η νεαρή γυναίκα για την κακοποίησή της - Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Αυλαία άνοιξε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης της 23χρονης σήμερα Αμαλίας από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα ενώ ήταν ανήλικη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συνδεθεί με το αποκαλούμενο ελληνικό #metoo ενώ στο πλευρό της νεαρής γυναίκας είχε βρεθεί σε πρώτο βαθμό και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η νεαρή γυναίκα έπειτα από απόφαση που έλαβε σήμερα το δικαστήριο, καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

Ωστόσο, ως προς αυτό το ζήτημα με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας οι τόνοι ανέβηκαν στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, όταν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλλαν το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών της Αμαλίας, η υπεράσπιση του 40χρονου κατηγορούμενου αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται την προστασία των προσωπικών της δεδομένων από τη στιγμή που έχει μια έντονη παρουσία στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υπεράσπιση, η καταγγέλλουσα έχει δώσει συνεντεύξεις δημοσιοποιώντας έτσι η ίδια της καταθέσεις της, ενώ σήμερα στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο οποίο η ίδια εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεση, δηλαδή για την καταγγελία της περί σεξουαλικής κακοποίησής της από τον άλλοτε προπονητή της.

Μετά τις τοποθετήσεις αυτές των συνηγόρων της υπεράσπισης η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε την νεαρή γυναίκα να τοποθετηθεί:

Πρόεδρος: Πείτε μας για αυτό το ντοκιμαντέρ και τις συνεντεύξεις που λένε οι συνήγοροι….

Αμαλία: Δεν έχω μιλήσει σε ΜΜΕ ούτε σε κανάλια.

Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ

Αμαλία: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομερείς είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

Τελικά, έπειτα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο αποφάσισε η καταγγέλλουσα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή γα το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Αντίθετα κατά πλειοψηφία είχε κριθεί αθώος για το αδίκημα του βιασμού της νεαρής γυναίκας. Ωστόσο, ως προς το αθωωτικό αυτό σκέλος της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκήσει έφεση η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Πηγή+Φώτο: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα