Λάρισα: Μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

Δεν πήγε στο δικαστήριο ούτε ο δικηγόρος του

Την ίδια με την πρωτόδικη απόφαση ποινή 20ετούς κάθειρξης επέβαλε την Παρασκευή το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας στον φυγόποινο 40χρονο αλβανικής καταγωγής, που το 2021 είχε κριθεί ένοχος, ότι το 2012 προέβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και κατά συρροή, κατά τριών θυμάτων (ενός πατέρα, της κόρης του και του γιου του), στις Πινακάτες Μαγνησίας.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, eleftheria.gr η υπεράσπιση κρίθηκε ως ανυποστήρικτη, με δεδομένο ότι προχθές όχι μόνο ο ίδιος, αλλά ούτε καν ο συνήγορός του δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου. Για τον κατηγορούμενο μάλλον δεν θα ανέμενε κάποιος να τηρήσει διαφορετική στάση, καθώς ούτε πρωτόδικα είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Μετά από σειρά αναβολών, με τον εισαγγελέα της έδρας να διατάσσει μάταια (καθώς δεν εντοπίστηκε) τη βίαιη προσαγωγή του στο Δικαστήριο, το ΜΟΔ Λάρισας είχε συζητήσει τελικά την υπόθεση και είχε εκδώσει απόφαση, λόγω παράστασης του συνηγόρου. Ο κατηγορούμενος μάλιστα είχε δηλώσει ψευδές όνομα και ψευδή διεύθυνση εντοπισμού στην Αθήνα και έτσι η διαδικασία της βίαιης προσαγωγής του υπονομεύτηκε ακόμα περισσότερο. Κατόπιν όλου του παραπάνω χειρισμού, εντέλει διαβίβασε διά του συνηγόρου του, δήλωσή του ότι πλέον κατοικεί στην Αλβανία.

Τους μαχαίρωσε για μια παρατήρηση

Οπως είχαν καταθέσει πρωτόδικα τα τρία θύματα, ο 70χρονος πατέρας, ο 43χρονος γιος του και η 42χρονη κόρη του, ο δράστης τους μαχαίρωσε, αντιδρώντας στην παρατήρηση που του έκανε ο 70χρονος καθώς περνούσε με ταχύτητα με το μηχανάκι του, «ένα παπάκι χωρίς εξάτμιση» μπροστά από το μαγαζί όπου έκαναν ένα οικογενειακό γλέντι παρουσία μικρών παιδιών.

Ο 70χρονος έψηνε σε ψησταριά, ενώ οι συγγενείς συνδαιτημόνες βρίσκονταν στο παρακείμενο καφενείο του γιου του. Ο 40χρονος «γύρισε με ένα μαχαίρι και με μαχαίρωσε. Πρώτα εμένα, μετά την κόρη μου και μετά τον γιο μου», είχε πει ο 70χρονος στην κατάθεσή του.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας είπε πως «ηταν μια σκόπιμη και στοχευμένη ευθεία ενέργεια να πληγούν τα θύματα, με ένα επιθετικής φύσεως μαχαίρι, με ανθρωποκτόνο δόλο», καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο 40χρονος βρισκόταν σε άμυνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα