Έφτασε και στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον – Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Το κρούσμα εντοπίστηκε στην Κρήτη. Ο συμπολίτης μας έφτασε στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική, έκανε rapid test που βγήκε αρνητικό.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, την επόμενη ημέρα εμφάνισε ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, με τα οποία παραμένει έως και σήμερα. Ο συμπολίτης μας έκανε ράπιντ τεστ κάθε μέρα τα οποία τον εμφάνιζαν αρνητικό έως την 29η Νοεμβρίου, όποτε και το τεστ τον έδειξε θετικό.

Στην συνέχεια έγινε PCR το οποίο τον εμφάνισε επίσης θετικό, με το αποτέλεσμα να είναι ύποπτο για την μετάλλαξη Όμικρον. «Προχωρήσαμε σε έλεγχο για τα γονίδια και σήμερα το πρωί επιβεβαιώσαμε πως είναι κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον», είπε ο κ. Ζαούτης.

Όπως σημείωσε το κρούσμα μένει σε καραντίνα μαζί με όλες του τις επαφές, ενώ έχει γίνει ενδελεχής ιχνηλάτηση. Όλοι τους παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ήταν θέμα χρόνου προκειμένου να εντοπιστεί το συγκεκριμένο στέλεχος στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε πως η χώρα μας τηρεί όλα τα πρωτόκολλα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα