«Έφυγε» ο Νίκος Αντωνιάδης

Μια νέα απώλεια θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Αντρέα Μπόμη, «έφυγε» σήμερα (10/11) σε ηλικία 66 χρονών ο Νίκος Αντωνιάδης. Ο εκλιπών τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο δίνοντας πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Είχε συνδέσει τις περιγραφές του -από τη συχνότητα της ΕΡΤ- με σπουδαίες στιγμές του ελληνικού αλλά και του αθλητισμού. Ήταν η φωνή που μας μετέφερε, μεταξύ άλλων, την κατάκτηση χρυσών μεταλλίων από τη Βούλα Πατουλίδου, τον Κώστα Κεντέρη, τον Ιωάννη Μελισσανίδη, το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο «Φως των Σπορ» καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου. Παράλληλα εργάστηκε και στο «Έθνος» από το οποίο το 1983 πήγε στον «Ελεύθερο Τύπο» με τον οποίο συνεργάστηκε από την πρώτη μέρα της έκδοσής του και έφθασε να γίνει διευθυντής του αθλητικού τμήματος. Καθοριστική για την καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Για λογαριασμό της οποίας κάλυψε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλασσικού αθλητισμού από την δεκαετία του ’90. Ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό, να παρακολουθεί και να συμβουλεύει τους νεώτερους συναδέλφους του.

Σε ανακοίνωση, για την απώλεια του εξέχοντος μέλους του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, αναφέρει: «Λίγες ώρες μετά το θάνατο του Ανδρέα Μπόμη η οικογένεια των αθλητικών συντακτών είναι στην πολύ δύσκολη θέση να αποχαιρετήσει και το εξέχων μέλος της, Νίκο Αντωνιάδη.

Ο σπουδαίος αθλητικός δημοσιογράφος που συνόδευσε με τη φωνή του όλες τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου και είχε γεννηθεί στις 2 Ιανουαρίου 1950 σήμερα Σάββατο, “έφυγε” από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο «Φως των Σπορ» καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου. Παράλληλα εργάστηκε και στο «Έθνος» από το οποίο  το 1983 πήγε στον «Ελεύθερο Τύπο» με τον οποίο συνεργάστηκε από την πρώτη μέρα της έκδοσής του και έφθασε να γίνει διευθυντής του αθλητικού τμήματος. Καθοριστική  για την καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Κάλυψε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλασσικού αθλητισμού από την δεκαετία του ’90. Συνέδεσε με την φωνή του μεγάλες διακρίσεις, όπως τα χρυσά μετάλλια της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ κ.ά

Ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό, να παρακολουθεί και να συμβουλεύει τους νεώτερους συναδέλφους του.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Βάσω, τα δύο παιδιά τους και τους οικείους του.»

Διαβάστε επίσης