Εισαγγελική έρευνα για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που σπάει τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε έρευνα ο περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο με αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει τζαμαρία καταστήματος, στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια έντασης.

Η εντολή της εισαγγελέως δόθηκε με βάση σχετικό προανακριτικό υλικό που διαβιβάστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο περιλαμβάνεται το εν λόγω βίντεο με τον άντρα της ομάδας ΜΑΤ. Πίσω ακριβώς από την τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες και όπως δείχνει το βίντεο μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά.

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου ανέθεσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελέα από το Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας.

 ΕΔΕ για τον αστυνομικό
To βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή που ένας αστυνομικός των ΜΑΤ με το γκλομπ του σπάει το τζάμι καταστήματος, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Αργηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης με τον εμπλεκόμενο αστυνομικό των ΜΑΤ προς διαλεύκανση των συνθηκών, υπό των οποίων συνέβησαν τα όσα διαδραματίζονται στο επίμαχο βίντεο.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση.

Στα επίμαχα πλάνα διακρίνονται μέσα στο κατάστημα να βρίσκονται εργαζόμενοι και πελάτες οι οποίοι φωνάζουν έντρομοι από την επίθεση, ενώ ακούγεται μια κοπέλα να τον ρωτάει “τι κάνεις, είσαι τρελός”; Με τον αστυνομικό των ΜΑΤ να απαντά “ναι, είμαι τρελός”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα