Έκανε τρύπα στην μύτη και… έμεινε παράλυτη

Το δράμα μιας 20χρονης κοπέλας που την καθήλωσε για την υπόλοιπη ζωή της σε αναπηρικό καροτσάκι

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε στην ζωή της μια κοπέλα από την Βραζιλία καθώς  μετά από μια βακτηριακή λοίμωξη που υπέστη όταν έκανε τρύπα στην μύτη της την καθήλωσε για το υπόλοιπο της ζωής της σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Λαγιάν Ντιάζ, αποφάσισε να κάνει τρύπα στην μύτη της τον Ιούλιο του 2018 όταν ήταν 20 χρονών και λέει πως το τρύπημα της προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια πρήστηκε, αλλά δεν του έδωσε σημασία.

Στην αρχή σκέφτηκε ότι η μόλυνση ήταν απλά ένα σημάδι, αλλά οδήγησε πυρετό και όταν εξαφανίστηκε, άρχισε να νιώθει φρικτούς πόνους στα πόδια της. Ο πόνος στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα αίσθημα μουδιάσματος σε ολόκληρο το σώμα της, κάτι που την εμπόδιζε να περπατά.

Οι γιατροί δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να κάνουν μια ακριβή διάγνωση μέχρι που ανακάλυψαν το βακτήριο του σταφυλόκοκκου στο αίμα της.

Η Ντιάζ λέει πως κατόπιν οι γιατροί την ρώτησαν αν είχε κοπεί στην μύτη καθώς σε αυτή την περιοχή του σώματος συνήθως αναπτύσσεται ο σταφυλόκοκκος και τους αποκάλυψε πως είχε τρυπήσει την μύτη της λίγο καιρό πιο πριν.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου μια μαγνητική τομογραφία έδειξε πως το πύον από το βακτήριο συμπίεζε τρεις σπονδύλους στον νωτιαίο μυελό της.

Όπως είπε η ίδια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Νόμιζα ότι ήταν απλά ένα σημάδι, αλλά προκάλεσε πυρετό. Έβαζα κρέμες επάνω στο σημείο και μετά από μία εβδομάδα, εξαφανίστηκε».

«Αλλά δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα από το στήθος μου και κάτω» είπε στο BBC Brazil.

Έπρεπε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και ο υπεύθυνος νευροχειρουργός, Οσβάλντο Ριμπέιρο Μπαρκέζ, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως δεν είχε δει ποτέ ξανά αυτό το είδος βακτηριακής λοίμωξης στην 15ετή σταδιοδρομία του.

Η χειρουργική επέμβαση κατάφερε να σταματήσει την διάδοση της λοίμωξης και τελικά να την σκοτώσει, αλλά η Ντιάζ, έμεινε παράλυτη.

Ο Μαρκέζ είπε: «Το πύον θα μπορούσε να προκαλέσει μόλυνση που μπορεί να ήταν θανατηφόρα. Όταν το υγρό αφαιρέθηκε, ο μυελός της αποσυμπιέστηκε και αυτό εμπόδισε την επιδείνωση της κατάστασης».

Η Ντιάζ βγήκε από το νοσοκομείο δύο μήνες αργότερα και φυσικά σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως θα ήταν σε μια αναπηρική καρέκλα για την υπόλοιπη ζωή της.

Όπως είπε: «Ήμουν συντετριμμένη. Αρχικά, ήταν μια πολύ θλιβερή κατάσταση. Η ζωή μου άλλαξε πολύ αλλά χάρηκα όταν έφυγα από το νοσοκομείο».

Η Αλεσάντρα Ρομίτι, δερματολόγος που μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ, είπε ότι το θέμα με τα τρυπήματα συνήθως προέρχεται από το μέρος που θα γίνει η τρύπα, προσθέτοντας: «Ο ασθενήςπρέπει να προσέξει ώστε ο χώρος να είναι καθαρός και να αποφεύγεται κάθε κίνδυνος μόλυνσης».

View this post on Instagram

(Imagine uma legenda bem legal aqui)

A post shared by Layane Dias 🌺🐚 (@layaanedias) on

Η Ντιάζ είχε κάνει ήδη τρεις τρύπες στην δεξιά πλευρά της μύτης της αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει και να κάνει μία τρύπα στην αριστερή πλευρά. Αυτή ήταν που μολύνθηκε. Πάντως, δεν έγινε γνωστό το κατάστημα που έκανε την τρύπα.

 

 

Διαβάστε επίσης