Εκδήλωση για “τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα” από τον δήμο Κορυδαλλού

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσής τους» πραγματοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 18:00, στο δημαρχείο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής «Ιησώ» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου, «το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό», δεδομένου ότι τα ρευματικά νοσήματα είναι περισσότερα από 200 και αφορούν χιλιάδες άτομα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία -τονίζεται στην ανακοίνωση- το 14% του ελληνικού πληθυσμού επισκέπτονται τον γιατρό τους με προβλήματα των αρθρώσεων, μία παθολογική κατάσταση που προκαλεί πόνο, απώλεια εργατοωρών, κακή ποιότητα ζωής, γρήγορη συνταξιοδότηση και εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα σοβαρή αναπηρία στον πάσχοντα. «Σημείο- κλειδί» για την αντιμετώπισή τους αποτελεί η έγκαιρη διάγνωσή τους.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι ρευματολόγοι Ευαγγελία Τσιαντούλα και Σταύρος Μητακίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ελευθερία Κωτσίδου.

Για πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Δήμου Κορυδαλλού στα τηλέφωνα 213 2129311-314.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα