Εκλογικές «μεταγραφές» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγει πλέον η συζήτηση για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλους φορείς ή με μεμονωμένα άτομα στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα για να γίνει μια πρώτη καταγραφή αλλά και οι απαραίτητες επαφές.

Ανακοινώσεις θα καθυστερήσουν να γίνουν, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία με τον καθένα ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα εκτεθούν. Ως προς αυτό δεν αποκλείεται να δούμε και πρόσωπα «έκπληξη» τα οποία θα συμφωνήσουν με την αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεκριμένους τομείς και πέραν αυτόν τίποτα. Τη συζήτηση, πάντως, άνοιξε χθες η Λούκα Κατσέλη η οποία σε συνέντευξή της σημείωσε πως θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι περιμένει την ανακοίνωση από το κόμμα.

Αν και η συνεργασία αυτή προβληματίζει λόγω του πολιτικού της παρελθόντος, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η Λ. Κατσέλη μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά. Αυτό σημειώνουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίβαρο στα όσα επιχειρήσουν οι αντίπαλοι να τους προσάψουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η πρώην υπουργός ήταν από τα δυνατά χαρτιά του Γιώργου Παπανδρέου και έμεινε «πιστή», έστω και αν διαφωνούσε με σειρά μέτρων. Πάντως η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, καθώς η Λ. Κατσέλη πολλές φορές και στο παρελθόν έχει αναφερθεί θετικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης