20.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής στην Κορινθία

Σε έκτακτη ενημέρωση ο Ν. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών

Σύμφωνα με τον υφυπουργό μέχρι στιγμής η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη 20.000 στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους,. επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το κακό ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Ως γνωστόν η πυρκαγιά ξέσπασε στον Σχίνο το βράδυ της Τετάρτης, όμως οι ισχυροί άνεμοι έγιναν οι καλύτεροι σύμμαχοι της καταστροφικής μανίας της. Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες δίνουν «μάχη» με τις φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα που εκτείνονται σε μήκος 6-7 χιλιομέτρων.

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι άνεμοι εντάθηκαν και προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη, με τις φλόγες να κινούνται προς τα Μέγαρα. Αρκετά χωριά έχουν εκκενωθεί με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και των δυνάμεων που επιχειρούν επί τόπου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα