Έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στο Χεφέι, στην Κίνα

Aπό το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Έως τις 25 Δεκεμβρίου

Το Χεφέι είναι μια ανερχόμενη πόλη της Κίνας με 8 εκατομμύρια κατοίκους. Η πόλη επενδύει στην έρευνα και καινοτομία και διαθέτει ένα από τα τρία πρώτα πανεπιστήμια της χώρας, το University of Science and Technology of China (USTC).

Ελληνικές σημαίες με το σήμα της έκθεσης σε δρόμο του Χεφέι

Το μουσείο του USTC, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Ελλάδας, διοργάνωσαν έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων σε εκθεσιακό χώρο 220 τετραγωνικών μέτρων σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Γενικός Γραμματέας του USTC, καθηγητής Shu Gequn, περιεργάζεται μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία των ερευνών για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τα τελευταία αποτελέσματα της οποίας βασίστηκαν σε αναλύσεις με τη βοήθεια της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, την κληρονομιά της τεχνολογίας του Μηχανισμού (αστρολάβοι, βυζαντινός ημερολογιακός υπολογιστής, astrarium του Τζοβάνι Ντόντι στην ιταλική αναγέννηση) και τις νέες προσπάθειες για τον εντοπισμό των χαμένων γραναζιών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Chinese Society of the History of Science and Technology καθηγητής Lu Dalong, με τον υπεύθυνο της έκθεσης εκ μέρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Θύμιο Νικολαΐδη μπροστά από διαφημιστική ταμπέλα της έκθεσης

Επεξηγηματικά πανό για τις αστρονομικές κινήσεις εισάγουν τον επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να δει πολλά βίντεο καθώς και μοντέλα του μηχανισμού.

Ο προθάλαμος του εκθεσιακού χώρου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών είχε διοργανώσει την πρώτη μεγάλη έκθεση για τον Μηχανισμό το 2010 στην Αθήνα. Η έκθεση στο Χεφέι βασίζεται στον σχεδιασμό αυτής της πρώτης έκθεσης και εμπλουτίζεται με πολλά νέα στοιχεία.

Η είσοδος του εκθεσιακού χώρου

Η έκθεση διαφημίστηκε στα media, στα κοινωνικά δίκτυα και με πολλές ελληνικές σημαίες σε δρόμους της πόλης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα