«Εκτροφείο» νέας γενιάς τρομοκρατών η πόλωση

Από τους πρώτους πολιτικούς που βρέθηκαν στις βομβαρδισμένες εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Φάληρο ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακός Μητσοτάκης, ο οποίος στις λιγόλογες δηλώσεις του προέταξε την ανάγκη να πέσουν τα «ντεσιμπέλ» της πόλωσης, αλλά υπογράμμισε και τον κίνδυνο από την «εκτροφή» νέα γενιάς τρομοκρατών.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του μιντακού ομίλου, καθώς και την πάγια θέση του ότι η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ξεκάθαρος ότι «αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες…».

Γι’ αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι απαιτείται αποκλιμάκωση των τόνων, ότι δεν πρέπει να ριχτεί άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και πως πρέπει να αφεθούν οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους.

Ωστόσο όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ “καλής” και “κακής” βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, «να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας».

«Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση το κλίμα της ακραίας πόλωσης της φτωχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς άλλοι το καλλιέργησαν ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο τέως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη σιγουριά του ότι «η Δημοκρατία δεν απειλείται!», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «η τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι μια αποτρόπαια πράξη βίας και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας».

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε πως όσοι εδώ και καιρό στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ας αναλογισθούν, επιτέλους, την ευθύνη τους.

Διαβάστε επίσης