Έλενα Πολυχρονοπούλου: «Το θέμα μου δεν είναι τα χρήματα, αλλά η ρετσινιά ότι έκανες φυλακή»

Οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν να αποκαλούν εμένα "κατηγορούμενη", ενώ έχω αθωωθεί πανηγυρικά κι αμετάκλητα

Η Έλενα Πολυχρονοπούλου έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε στην οκτάμηνη φυλάκισή της, αλλά και την αποζημίωση που θα πάρει, μετά την αθώωσή της από το δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών, που είχε κατηγορηθεί.

Η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της είχαν κατηγορηθεί ότι κατείχαν κοκαΐνης 8 κιλών, έκαναν εμπορία κοκαΐνης σε διάφορα κοσμικά καταστήματα των Αθηνών άλλα και το ότι αυτές τις παράνομες πράξεις τις έκαναν κατ’ επάγγελμα. Το μοντέλο απηλλάγη, ωστόσο ο πρώην σύντροφός της καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», ανέφερε αρχικά: «Δεν νομίζω πως μπορώ να περιγράψω με λόγια πώς είναι να χάνεις την ελευθερία σου. Δεν περιγράφεται. Τι περιμένετε να σας πω ακριβώς;».

Όσο για την αθώωσή της, είπε: «Το χειρότερο είναι ότι αν θέλω να σας μεταφέρω, συνοψίζοντας την εικόνα του δικαστηρίου που έγινε προχθές για την αποζημίωση, θα το κάνω με μία φράση της δικαστικής αρχής. Οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν να αποκαλούν εμένα “κατηγορούμενη”, ενώ έχω αθωωθεί πανηγυρικά κι αμετάκλητα, λέγοντας πως “δικαίως φυλακίστηκε και δικαίως αθωώθηκε”. Πείτε μου εσείς, πώς γίνεται να έχω φυλακιστεί δικαίως και δικαίως να έχω αθωωθεί; Δεν υπάρχει καμία λογική και καμία αξιοπρέπεια σε όλη αυτή τη φράση. Δεν υπάρχει ταύτιση των δύο απόψεων. Αποζημιώθηκα με το κατώτατο ποσό, θα πάρω 20 ευρώ για κάθε μία από τις 245 μέρες που έμεινα στη φυλακή».

Τέλος, εξήγησε πως το πρόβλημα για εκείνη δεν ήταν τα χρήματα, αλλά η «ρετσινιά» που μένει τόσο για τη φυλάκιση, όσο και για την υπόθεση ναρκωτικών. «Το θέμα μου δεν είναι μόνο τα χρήματα. Η ρετσινιά ότι έχεις κάνει φυλακή μένει. Είμαι δημοσιογράφος και παρουσιάζω δύο εκπομπές. Φυσικά κι έχω στιγματιστεί και βιώνω απόρριψη, κυρίως από πιο μεγάλα κανάλια. Τα πιο μικρά δίνουν ευκαιρίες. Υπάρχει η νοοτροπία “πού πάμε να μπλέξουμε;” και την αντιμετωπίζω συχνά», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα