Ελλάδα: Τιμώμενη χώρα στην έκθεση βιβλίου της Νανσί στη Γαλλία

«Το Βιβλίο στην Πλατεία»: Μια διεθνής έκθεση στα χρώματα της χώρας μας

Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στην έκθεση βιβλίου «Το Βιβλίο στην Πλατεία» που διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1979, στην πόλη Νανσί.

Για πρώτη φορά οι διοργανωτές τιμούν μία χώρα κατά τη διάρκεια μίας έκθεσης που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 100.000 επισκέπτες και 500 συγγραφείς.

Αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας έπαιξε η Marie Madeleine Rigopoulos, γενική διευθύντρια της έκθεσης.

Πέραν της πρεσβείας της Ελλάδος στη Γαλλία, η έκθεση θα λάβει χώρα με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου για ένα τριήμερο, από σήμερα 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στην Place de la Carrière (μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO) της πόλης Νανσί.

Η έκθεση θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να ανακαλύψει την ελληνική λογοτεχνία μέσα από βιβλιοαναγνώσεις και masterclass, στα οποία θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες συγγραφείς, όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, η Έρση Σωτηροπούλου, ο Αλέν Γλυκός, ο Χρήστος Χρυσόπουλος, η Φωτεινή Τσαλίκογλου, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Μίνως Ευσταθιάδης, η Κάλλια Παπαδάκη και ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.

Στο πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνονται ακόμη ειδική εκδήλωση/φόρος τιμής στον βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας συγγραφέα, δημοσιογράφο στη «Le Monde», Βασίλη Αλεξάκη, που έφυγε από κοντά μας στις 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 77 ετών, καθώς και εκδήλωση στην Εθνική Όπερα της Λωραίνης με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό η Ελλάδα», στην οποία η ηθοποιός Anna Mouglalis και ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας θα διαβάσουν στα γαλλικά και ελληνικά αντίστοιχα στίχους από ποιήματα, υπό τους ήχους τραγουδιών του Σταύρου Σιόλα.

Η ένατη τέχνη προσκαλεί τον εαυτό της!

Επειδή δεν υπάρχει όριο που να αντιστέκεται στην ευχαρίστηση της ανάγνωσης, τα κόμικς αποτελούν μέρος του προγραμματισμού και του διαλόγου με το μυθιστόρημα στο Μουσείο Καλών Τεχνών στη Νανσί.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση «50 Αποχρώσεις των Ελλήνων» του σκιτσογράφου Jul, αλλά και τις φωτογραφικές εκθέσεις της Δήμητρας Δέδε και της Στεφανίας Ορφανίδου.

Παράλληλα, θα υπάρχουν κι άλλες εκδηλώσεις με ελληνικό περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα