Έλληνας στο Πεκίνο μιλά για τον παρατεταμένο καύσωνα που πλήττει περιοχές της Κίνας

Ο Έλληνας μεταφραστής περιγράφοντας ότι τον Ιούνιο οι θερμοκρασίες ήταν σταθερά στους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Αντιμέτωποι με ακραία ζέστη είναι το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι στην Κίνα,κυρίως στο Πεκίνο, με θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές, λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

Αν και οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει τη ζέστη, φέτος, είναι αντιμέτωποι με παρατεταμένο καύσωνα, με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο. Ο Χρήστος Πετρόπουλος,  που ζει στο Πεκίνο μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς είναι να ζει σε μια τσιμεντένια μεγαλούπολη με τις θερμοκρασίες να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μιλώντας για το πώς διαχειρίζεται τη δύσκολη αυτή κατάσταση που δυσχαιρένει τις μετακινήσεις στο Πεκίνο ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν στείλει στους κατοίκους μηνύματα στα κινητά τους για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

«Στα εμπορικά κέντρα βάζουν αρκετό κλιματισμό και κάνει λίγο ψύχρα στους εσωτερικούς χώρους αλλά έξω έχει πάρα πολύ ζέστη» τόνισε προσθέτοντας ότι υπάρχει προτροπή οι πολίτες να περιορίζουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους.
«Έτυχε πριν δύο εβδομάδες να πάω ένα ταξίδι επαγγελματικό στην κεντρική Κίνα, όπου εκεί ένιωσα τη ζέστη πολύ πιο έντονα. Ο ήλιος “τσουρούφλισε” το σώμα μου» είπε επισημαίνοντας ότι είναι πρωτοφανή αυτά τα φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα