ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Στα χνάρια Σαμαρά η οπτική Δένδια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι χρησιμοποιεί τη φράση περί διεύρυνσης της ατζέντας με επιείκεια, υπονοώντας ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα

Στην ίδια ρότα παραμένει ο Νίκος Δένδιας σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές θέσεις. Πριν από καιρό είχε υπογραμμίσει με νόημα ότι δεν ανήκει στους αισιόδοξους. Και μάλιστα το Μαξίμου είχε σπεύσει να διαρρεύσει την δυσαρέσκεια του για τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και τώρα μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα ο Νίκος Δένδιας διαβάζει με διαφορετικό τρόπο την συγκεκριμένη συνάντηση.  

Και μάλιστα δεν συμφωνεί με τι όποιες εξελίξεις όπως στο πρωθυπουργικό μέγαρο και το υπουργείο Εξωτερικών. Τουναντίον ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι ναι μεν η Τουρκία έριξε τους τόνους, κάτι που σημαίνει ότι οδεύουμε σε ένα ήρεμο καλοκαίρι, όμως από την άλλη επιμένει ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει πάει ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις της, αλλά διευρύνει και την ατζέντα της. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι χρησιμοποιεί τη φράση περί διεύρυνσης της ατζέντας με επιείκεια, υπονοώντας ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Είναι προφανές ότι αυτή η αποστροφή του λόγου του δεν άρεσε στο Μαξίμου, καθώς ο Δένδιας διεκδικεί να τού αναγνωριστεί μία άλλη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά. Επί της ουσίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσχώρησε στην γραμμή που προτείνει ο Αντώνη Σαμαράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα