Εμβολιασμοί και στα φαρμακεία για τον κορωνοϊό

Η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση στην Ιστορία της Ελλάδας για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι προ των πυλών. Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, ώστε όταν φτάσουν οι πρώτες δόσεις εμβολίων στις αρχές Ιανουαρίου, να διανεμηθούν άμεσα στα κέντρα εμβολιασμού και να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η άυλη συνταγογράφηση στην οποία έχουν καταχωρηθεί 850.000 ασφαλισμένοι είναι μόνο ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η Πολιτεία για το ραντεβού των ασφαλισμένων. Στη μάχη μπαίνουν, τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ για όσους δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ψηφιακά κανάλια.

«Θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία αυτής της χώρας, τα οποία είναι πάνω από 10.000 ως σημεία, έπειτα από μέριμνα του υπουργείου Υγείας, για να μπορέσει κανείς να κλείσει τα ραντεβού του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι πρώτες δόσεις εμβολίου της εταιρείας Pfizer αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας αμέσως μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουν να γίνονται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί. «Θέλουμε ένα εξάμηνο για να εμβολιάσουμε με δύο δόσεις 6 εκατομμύρια πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά κανάλια, θα μπορούν να απευθύνονται στα φαρμακεία μέσω των οποίων θα κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού με 1 ευρώ, το οποίο θα επιδοτείται από το κράτος.  Από του χρόνου, θα γίνονται εμβολιασμοί και στα φαρμακεία. Αυτό θα γίνει όταν εγκριθούν εμβόλια όπως αυτά της AstraZeneca αλλά και της Johnson & Johnson που δεν χρειάζονται ψυγεία βαθιάς κατάψυξης. Όταν αυτά εγκριθούν και φτάσουν στη χώρα μας, τότε θα δούμε να γίνονται και εμβολιασμοί στα φαρμακεία της γειτονιάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα