«Ένοχοι» Φύσσας και Κωνσταντινίδης (για να ξεχαστεί η “παιδική χαρά” της εθνικής ομάδας»)

Sports Παρασκήνια

H εθνική ανδρών μετά και την γκάφα που έγινε και… «τιμώρησε» χωρίς να είναι τιμωρημένοι τέσσερις παίκτες, στερώντας τις υπηρεσίες τους από τον Γκουστάβο Πογέτ, θυμίζει παιδική χαρά. Ούτε στην μικρότερη ερασιτεχνική ομάδα δεν υπάρχει τέτοια άγνοια κανονισμών.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής άφησε τέσσερις ποδοσφαιριστές (Κουρμπέλης, Σιώπης, Μάνταλος, Τσιμίκας) εκτός αποστολής για το ματς με το Γιβραλτάρ, νομίζοντας πως έχουν συμπληρώσει το όριο στις κίτρινες κάρτες, κάτι που βέβαια δεν ίσχυε.

Κι αν στην προκειμένη περίπτωση η μεγαλειώδης γκάφα έδειξε την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΟ, τα χειρότερα ήταν όσα ακολούθησαν με μια ανακοίνωση μνημείο, που δείχνει πως οι διοικούντες την Ομοσπονδία είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Τι ανέφεραν επίσημα οι αθεόφοβοι; Πως το… αναμφισβήτητο λάθος, «δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια». Βέβαια, υπάρχει και παραϋπάρχει πρακτική συνέπεια αφού οι τέσσερις παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής δεν «έσβησαν» τις κάρτες τους και εφόσον δεχτεί κάποιος εξ αυτών κίτρινη σε επόμενο ματς και δη αυτό κόντρα στην Ιρλανδία, θα χάσει αυτό που θα ακολουθεί, δηλαδή τον… «τελικό» με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχεδόν αμέσως η ΕΠΟ έβγαλε ανακοίνωση δείχνοντας ως «ενόχους» τους Κωνσταντινίδη και Φύσσα.

«Πρόκειται περί αναμφισβήτητου λάθους, όπως παραδέχονται οι Κώστας Κωνσταντινίδης τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής όλων των Εθνικών Ομάδων και Τάκης Φύσσας, αθλητικός διευθυντής Εθνικής Ανδρών», ανέφερε.

Ο Κωνσταντινίδης και ο Φύσσας, έσφαλαν. Κι έσφαλαν περισσότερο γιατί επί σειρά ετών έκλεισαν τα μάτια και δέχτηκαν να γίνονται οι μετακινήσεις της εθνικής ανδρών, ταξιδάκια αναψυχής, με παράγοντες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, όχι απλά στην αποστολή, αλλά στο ίδιο αεροπλάνο. Αυτά τα δέχεται και ο Πογέτ και το κλίμα της παιδικής χαράς αναβλύζει από παντού. Όσοι δε είχαν ζήσει την εποχή Ρεχάγκελ, αναπολούν. Πού είσαι Ότο να βάλεις μια τάξη σε αυτό, μπας και δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να πάρει πάνω της η Εθνική και δώσει το «παρών» σε τελική διοργάνωση, όπως με συνέπεια και μεγάλη επιτυχία έκανε στο παρελθόν.

Γενικό συμπέρασμα: Όντως έφταιξαν οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας, αλλά η ΕΠΟ έδωσε έκταση στο θέμα μπας και ξεχαστούν οι παλινωδίες Μπαλτάκου και οι αποφάσεις της Ε.Ε. που λαμβάνονται όταν φτάσει το «χαρτάκι» ή SMS στο κινητό…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα