Ένταξη Σουηδίας ΝΑΤΟ: Ανυπομονεί να δει τον Όρμπαν ο Σουηδός πρωθυπουργός

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι η Βουλή μπορεί να επικυρώσει τη σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά την εαρινή σύνοδο της Συμμαχίας, αργότερα αυτό τον μήνα

Ανυπομονεί ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον να συναντηθεί με τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Ορμπάν, εν όψει της προσπάθειας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Ούγγρο ομόλογό του και να γίνει η Σουηδία μέλος του ΝΑΤΟ έπειτα από ενδείξεις ότι η Ουγγαρία πιθανόν να επικυρώσει αυτό τον μήνα το σουηδικό αίτημα ένταξης.

«Είχαμε κάποιες συνομιλίες αυτή την εβδομάδα. Ανυπομονώ για τη συνάντηση και ανυπομονώ για τη σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε ο Κρίστερσον στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του σε επίσκεψή του στη Βαρσοβία.

Ο Ορμπάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Βουλή μπορεί να επικυρώσει τη σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά την εαρινή σύνοδο της Συμμαχίας, αργότερα αυτό τον μήνα.

Η Ουγγαρία είναι η μοναδική χώρα στο NATO που δεν έχει ακόμη επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» η Ουγγαρία να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας και την κάλεσε να την επικυρώσει άμεσα.

«Θα ήταν λάθος για μια χώρα του ΝΑΤΟ να εμποδίζει την είσοδο μιας άλλης χώρας στο ΝΑΤΟ. Η Πολωνία και εγώ προσωπικά θα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε πλήρως αυτό το θέμα», δήλωσε ο Τουσκ.

Η Σουηδία αιτήθηκε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ σχεδόν πριν από δύο χρόνια σε μια ιστορική μεταστροφή της πολιτικής της που επηρεάστηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

AΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα