«Επενδυτές» στην Super League: Από τον Τσάκα στον Καμίνσκι

Πρίγκηπες, εταιρίες, λεφτά με ουρά για μεταγραφές, αλλά στο τέλος δεν υπήρχε ούτε σάλιο

Από την εποχή που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στη χώρα μας έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Η μπάλα μπορεί να κάνει διάσημους ακόμη και παντελώς άγνωστους ανθρώπους. Η προβολή είναι μεγάλη. Όπως και το παραμύθι….Εσχάτως, πλάκωσαν και ξένοι επενδυτές. Ο Ατζούν (του Survivor) ενδιαφέρεται για το Βόλο. Πριν από ένα χρόνο ο Καμίνσκι με τον Παναιτωλικό. Το ερώτημα είναι αν πράγματι ενδιαφέρονται να βάλουν λεφτά ή έχουν άλλους σκοπούς στο μυαλό τους. Όπως και να΄χει αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται οι επενδυτές και οι …«επενδυτές».

Ο πιο γνωστός «επενδυτής» μέχρι πρόσφατα ήταν ο Βλάσης Τσάκας. Τον Ιούνιο του 2001 ο Τσάκας πρότεινε στον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη, την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου από όμιλο εταιρειών της Αργεντινή.Η δουλειά χάλασε (σύμφωνα με τον Τσάκα) επειδή ο Μπατατούδης πούλησε τον Βενετίδη στον Ολυμπιακό.Αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2011 επιχείρησε να φέρει  στον Παναθηναϊκό έναν πρίγκηπα. Μέχρι που τον πήραν χαμπάρι…

Τον Δεκέμβριο του 2022 μάθαμε ότι ο Φώτης Κωστούλας πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Μάτσιεκ Καμίνσκι. Ήταν ο ίδιος που ήθελε την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Έβερτον. Δεν πήρε καμία. Πριν ακόμη γίνει γνωστό ότι το ενδιαφέρον του για την ομάδα του Αγρινίου ναυάγησε εμφανίστηκε να κάνει επαφές με την βελγική Κορτράικ….

 Ο Μαλαισιανός της Κορτράικ, Βίνσεντ Ταν είχε βάλει το κλαμπ προς πώληση και ο όμιλος «Καμίνσκι» θα έβαζε στο τραπέζι 15 εκατομμύρια ευρώ. Η  αγοραπωλησία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι Καμίνσκι έφυγαν,δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε ένα δολάριο για την εξαγορά και ακόμα τους ψάχνουν!!! Όπως στον Παναιτωλικό…

Στην υπόθεση με την Κόρτραϊκ συνέβησαν τα εξής:  Τον Άλεξ Κρους (άνθρωπος της Άλκμααρ τότε) προσέγγισε ο Κύπριος Γιώτης Παναγιώτου, ο οποίος εργάζεται ως «ενδιάμεσος» σε τέτοιες συμφωνίες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Έψαχνε σύλλογο για τους Καμίνσκι μόλις είχε χαλάσει η δουλειά με τον Παναιτωλικό. Ο ποδοσφαιρικός ατζέντης με έδρα το Λονδίνο είχε ήδη ρωτήσει τον Κρους στο παρελθόν εάν ήθελε να πουλήσει την Γκο Αχέντ Ιγκλς, που ήταν βασικός μέτοχος εκείνη την εποχή, αλλά αυτός τον έφερε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες της Κορτράικ.

 

Ο Παναγιώτου παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος των Καμίνσκι τον Φεβρουάριο του 2023. Εκείνο το διάστημα οι Αμερικανοί βρίσκονταν ακόμα στο Αγρίνιο και ο Φώτης Κωστούλας περίμενε να καταβληθεί το συμφωνηθέν ποσό για την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ Παναιτωλικός!!!

Οι Καμίνσκι κατάφεραν να πείσουν τον  Μαλαισιανό παράγοντα της Κορτράικ με τραπεζική εγγύηση εννέα εκατομμυρίων ευρώ για τις προθέσεις τους. Ενδιάμεσα, τέλη Μαρτίου 2023, ο Φώτης Κωστούλας που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους Καμίνσκι και δεν είχε λάβει ακόμα ούτε δολάριο για την αγοραπωλησία των μετοχών της ΠΑΕ Παναιτωλικός, αναγκάστηκε να αναλάβει ξανά τον σύλλογο.

Στο Βέλγιο η προθεσμία για την πρώτη πληρωμή έληξε τον Ιούλιο του 2023. Ούτε δολάριο δεν μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ. Στην Κορτράικ υποψιάστηκαν ότι δεν υπήρχε ούτε…σάλιο!

Ο Γιώτης Παναγιώτου πείστηκε να μεσολαβήσει για τους Καμίνσκι πιστεύοντας ότι όλα ήταν εντάξει επειδή πολλοί δικηγόροι και σύλλογοι τους είχαν ελέγξει. Οι Καμίνσκι συμφώνησαν  με τον Κωστούλα τον Δεκέμβριο του 2022 και με τον Μαλαισιανό το καλοκαίρι του 2023 για την Κορτράικ, αλλά εξαφανίστηκαν και από τις δυο συμφωνίες!

Ο Κύπριος παράγοντας πείστηκε για την οικονομική τους εμβέλεια  μέχρι την επιβεβαίωση ότι δεν είχαν ποινικό μητρώο επειδή οι  Καμίνσκι έδωσαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πήραν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αγορά του Παναιτωλικού… Όλα ήταν σωστά και η συμφωνία είχε εγκριθεί από τις αρχές.

Όμως οι Καμίνσκι δεν πλήρωσαν τον Κωστούλα και εξαφανίστηκαν από το Αγρίνιο χωρίς ποτέ να τοποθετηθούν για το θέμα. Το ίδιο έκαναν και στην Κορτράικ. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό «…υπάρχει η υποψία ότι οι Καμίνσκι δεν έχουν σχεδόν καθόλου χρήματα στην πράξη. Προσπαθούν να αποκτήσουν συλλόγους χωρίς να πληρώσου . Μόλις πάρουν έναν σύλλογο στα χέρια τους, αναζητούν άλλους επενδυτές ώστε να καλύψουν μέρος της επένδυσης. Αν δεν τους βρουν…φεύγουν!»

Αυτό –φαίνεται ότι- έκαναν και στον Παναιτωλικό εκμεταλλευόμενοι και τις χαλαρές ρήτρες με τον Κωστούλα….

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα