Επικίνδυνο το κονβόι. Προβληματικοί οι έλεγχοι…

Συστάσεις έκανε ο Μ.Γκαγκάτσης για τους ΠΑΟΚτζήδες στον τελικό. Θα τον ακούσουν οι οργανωμένοι που συνήθως τον αγνοούν; Θα γίνουν έλεγχοι στο δρόμο και στο γήπεδο ή περάστε κόσμε»;

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Βάλτα να πάνε, πήγανε απόψε στο ΟΑΚΑ. Κοντά στα 50 χιλιάρικα κόσμο θα γράψει το κοντέρ. Γύρω στους 22.000 νοματαίοι Παναθηναϊκοί και άλλοι τόσοι ΠΑΟΚτσήδες. Που δεν θα κατέβουν τόσοι από την Θεσσαλονίκη, αλλά όπως είπε κι ο Κόλκας, δεν θα δώσουν εξετάσεις σε κανέναν οι ΠΑΟΚτσήδες, που όργωσαν την Ευρώπη φέτος και ξοδεύτηκαν. Γιβραλτάρ, Δανίες, Μασσαλίες και Δουβλίνα. Και πόσοι ήταν αυτοί που ταξίδεψαν; Άντε καμία διακοσαριά. Άλλο θέλω να σου πω εγώ.

Άντε, σου λέω ότι κατεβαίνουν λιγότεροι από την Θεσσαλονίκη. καμία 15.000 χιλιάδες. Δεν έχει σημασία, δυο πάνω, δυο κάτω. Ακρίβεια, πετρέλαια ακριβά, βενζίνες και πληθωρισμός, το σκέφτεται ο άλλος να δώσει λεφτά. Και καλά κάνει. Την τσέπη του θα κοιτάξει, όχι τον ΠΑΟΚ.

Άλλο ρωτάω: Η ΠΑΕ έβγαλε μία ανακοίνωση και καλά έκανε. Ότι τότε θα φύγουν τα λεωφορεία, τότε θα γίνει η συγκέντρωση στα Μάλγαρα, τότε στις Αφίδνες. Καλά είναι όλα αυτά. Τα προβλεπόμενα είναι, τα κοινότυπα. Άλλο θέλω να σου πω. Τα τηρηθούν τα προβλεπόμενα; Ποιος το λέει αυτό; Ποιος μπορεί να το εγγυηθεί; Πάει ο άλλος και χώνεται μέσα στο λεωφορείο και δεν έχει εισιτήριο. Σου λέει, τόσες χιλιάδες νοματαίοι θα είμαστε, σιγά, μην γίνει έλεγχος. Θα τελειώσει ο τελικός κι ακόμα θα μας κοιτάνε τις ταυτότητες και τα διαβατήρια. Θα καθυστερήσει το κονβόι. Μέχρι να γίνουν οι τσαμπουκάδες, θα πούνε τα άλλα τα συντρόφια, αφήστε το παιδί, ρε αλήτες, πότε θα ξεκινήσει το κονβόι;

Και γιατί στο λέω αυτό; Γιατί τα ίδια έγιναν και το 2014, όταν έπαιξαν στον τελικό πάλι ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ. Ώρες ολόκληρές φάγανε στα Μάλγαρα, μέχρι να τους κατεβάσουνε από τα πούλμαν. Και δεν τους κατέβασαν όλους.

Και μετά, αφού τους φέρνουνε στην Αθήνα, τους βάζουνε στο ΟΑΚΑ πέντε ώρες πριν ξεκινήσει το ματς με ντάλα τον ήλιο. Νταλάκιασαν. Τα’ παιξαν. Άνθρωποι είναι, ρε. Δεν είναι ζόμπι ν’ αντέχουνε

Τώρα, θα πεις, επειδή έβγαλε μία ανακοίνωση ο Μάκης, πάει να πει ότι έτσι θα κυλήσουνε τα πράγματα; Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν μπορεί να τους κουλαντρίσει όλους αυτούς. Σάμπως θα τον ακούσει κανένας; Σάμπως ελέγχει κανέναν; Ό,τι γουστάρουνε κάνουνε. Φρεσκοδολοφονημένος ο Άλκης και κρεμάγανε πανό  στην Τούμπα «αδέρφια κρατάτε γερά». Θα πήγαινε ποτέ ο Μάκης να το ξεκρεμάσει; Τι ώρα; Φωνάζανε με τον Άρη για τον Άλκη «τον σκότωσαν τον π@@στη γιατί ήταν αρειανός». Έκανε τίποτα ο Μάκης; Είπαν τίποτα από τα μεγάφωνα, σταματήστε αυτό το πράγμα, να σκυλεύετε την μνήμη του νεκρού; Όχι, βέβαια. Και τώρα που το θυμήθηκα, τι έγινε μ’ αυτούς τους παλικαράδες που εντοπίστηκαν από τις κάμερες για το πανό; Τους μπουτζουριάσανε; Γιατί δεν μάθαμε τίποτα.

Πάμε παρακάτω. Κι εγώ, δεν σου λέω ότι θα έρθουνε 22.000 νοματαίοι. Άντε, να έρθουνε 15.000. Ποιος θα τους ελέγξει αυτούς με ταυτοπροσωπίες και τα ρέστα; Άντε, στα Μάλγαρα, έχουν χρόνο. Έτσι κι αργήσει το κονβόι, θα τους πούνε έξω από το ΟΑΚΑ, μπείτε στην σειρά και δείξτε μου τις ταυτότητες και το εισιτήριο; Θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία καμία δεκαριά ώρες πριν. Όπως τότε με την πανδημία που υποτίθεται ότι θα κάνανε ελέγχους έναν – έναν, για πιστοποιητικά και άλλα τέτοια. Ποτέ δεν έγινε.

Να σου διευκρινίσω κάτι για τους οργανωμένους και τις εκδρομές. Υπάρχουν πούλμαν που έχουν μέσα μόνο πυροβολημένους. Άπαξ και γίνει τίποτα στην εθνική οδό , που λεηλατούν μαγαζιά και δεν πληρώνουνε, φταίνε όλοι; Όχι, βέβαια. Είναι ο άλλος ΠΑΟΚτσής και θέλει να κατέβει στην Αθήνα, να κάνει την βόλτα του και να δει και τον τελικό. Και τους παίρνει όλους η μπάλα. Όχλος, σου λέει. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν αυτό κι αυτό. Άδικο είναι αυτό το πράγμα. Δεν μπορούν να ευθύνονται όλοι επειδή μερικοί καμένοι κλέβουνε. Και τι γίνεται μετά; Η Αστυνομία τους αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Δεν μπορεί να ξέρει ποιος τα’ σπασε στο βενζινάδικο στην εθνικό οδό και τους παίρνει όλους η μπάλα. Και ποιές είναι οι οδηγίες του Μάκη και οι απειλές μαζί ότι άπαξ και κάνετε τίποτα που να εκθέτει τον ΠΑΟΚ σας κόβουμε τα εισιτήρια; Μηδέν εις το πηλίκον.

Έτσι είναι. Την ευκαιρία της ζωής του έχασε ο Μάκης Γκαγκάτσης με την εκδρομή. Να πατήσει πόδι, να δείξει πυγμή. Ότι άπαξ και προκαλέστε, ξεχάστε την Τούμπα του χρόνου. Πολλά μπράβο θα του λέγανε του Μάκη οι κανονικοί ΠΑΟΚτσήδες, αν το έκανε αυτό. Να μπορούνε οι άνθρωποι του χρόνου να βλέπουν την ομάδα τους, χωρίς την πλέμπα. Όνειρα θερινής νυκτός είναι αυτά.

Που πας μακριά, όμως. Εδώ κάνανε φασαρία με την Μαρσέιγ, τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ να έχει κενή την Θύρα 4 και 4α στο επόμενο παιχνίδι στο Conference League, του ξηγήθηκαν και πρόστιμο 70.000 ευρώ και ο Μάκης είπε κι ευχαριστώ. Πλάκα κάνουμε τώρα;

Να στο τελειώσω, με κάτι σοβαρό. Ρίξε μια ματιά στα social media και κόψε κίνηση. Εκεί γράφονται όλα. Πάει ο άλλος και γράφει ότι δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη αντιπαλότητα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Που δεν πρέπει να υπάρχει για κανέναν, βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Και πλακώνουνε τα σχόλια από κάτω, που σε πονεί και που σε σφάζει. Που ο Βλάνταν Ίβιτς έφυγε φασκιωμένος με διχτάκι από την «Λεωφόρο» σ’ εκείνο το ματς που του πετάξανε κουτάκι μπίρα από την κερκίδα κι έκανε τον πεθαμένο, που ο Κύζας στην Τούμπα τον είχε σφάξει τον Παναθηναϊκό σ’ έναν ημιτελικό, που πρόσφατά ο Σλοβένος Βίντσιτς κράτησε 100 λεπτά το ματς για να ισοφαρίσει ο Βιεϊρίνια με πέναλτι, που ο Τρεϊμάνις δεν

έδωσε πέναλτι στον Αϊτόρ από τον Τσιγγάρα στην Τούμπα και άλλα τέτοια.

Μέχρι και 20 χρόνια πίσω πήγανε, ρε, που είχε παίξει ο Παναθηναϊκός το Final-4 μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη. Τότε, που οι είχαν βγει παγανιά οι ΠΑΟΚτσήδες στην παραλιακή και όποιο αυτοκίνητο είχε αθηναϊκές πινακίδες το σπάγανε κι ας είχε κόσμο μέσα και μικρά παιδιά.

Και στο λέω αυτό, μη χαλαρώσει κανένας ότι και καλά δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Μία φωτοβολίδα στο ΟΑΚΑ κι αρχίζει το πανηγύρι. Δεν θα είναι στο χορτάρι ούτε ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Ιβάν Σαββίδη θα σουλατσάρουνε μέσα στο γήπεδο σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι, που λέει και το τραγούδι , όπως τότε το ’14 για να μην γίνει καμία φασαρία.

Ύστερα, είναι και το άλλο, που λένε ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Βγαίνει το Σαββιδοτεχνείο και σου λέει, ότι εν όψει του τελικού, γίνεται φασαρία για αποπροσανατολισμό των παικτών του ΠΑΟΚ από τα γνωστά κέντρα και έχουν στόχο τον Κούρτιτς. Μάλιστα. Κατεβατά ολόκληρα. Ότι ο Κούρτιτς είναι χολωμένος με τον ΠΑΟΚ, γράφτηκε. Κι ότι τον ζαχαρώνει ο Παναθηναϊκός! Όταν του βρίζανε το παιδί και την γυναίκα στο ματς με τον Άρη ή τον Ολυμπιακό, τι έπρεπε να είναι ο Κούρτιτς; Χαρούμενος; Ο ίδιος έκανε δηλώσεις, ότι για μένα, πείτε ό,τι θέλετε, αλλά όχι για την οικογένειά μου. Κι έχει δίκαιο ο Σλοβένος. Κι αυτό οι ταχυδακτυλουργοί της επικοινωνίας το βαφτίσανε σαν προσπάθεια αποσταθεροποίησης του ΠΑΟΚ. Μάλλον τον ίδιο τον Κούρτιτς εννοούσανε.

Και μιλάμε τώρα για τον Κούρτιτς που είναι 33 ετών και έξι μηνών και τα τίναξε τα πέταλα τελευταία. Έσκασε κι είναι λογικό δηλαδή, ξεζουμίστηκε, που είπε κι ο προφέσορας Λουτσέσκου. Και παίζει δανεικός σον ΠΑΟΚ, βέβαια, για δυο χρόνια. Κάτι που ποτέ δεν έγραψε το Σαββιδοτεχνείο, ότι είναι δανεικός λες κι είναι ντροπή. Δέκα χρόνια στην Ιταλία, πέντε φορές δανεικός ήτανε ο Γιασμίν. Και μιας και το’ φερε η κουβέντα, θα τον κρατήσει τον Σλοβένο ο Ρουμάνος; Δεν υπάρχει κανένα νέο. Ίσως γιατί θα πάει στον Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ανέκδοτο απ αυτό.

όμως, κύριε, δημιούργησε κλίμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, στα αρρωστάκια, δηλαδή, ότι οι βάζελοι πάνε να μας πάρουνε το παικταρά μας. Φοβερά πράγματα. Για εξωφυλλαρούχα, μπορεί.

Όταν, όμως, σκόπιμα βούιξε η Θεσσαλονίκη ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον Βιγιαφάνες, το Σαββιδοτεχνείο δεν το θεώρησε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Παναθηναϊκού και του παίκτη. Τότε ήταν «ρεπορτάζ», με τον Κούρτιτς είναι αποπροσανατολισμός. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα