Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑίους κατά Γεροβασίλη στην Άρτα

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο έγινε την Κυριακή το βράδυ μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Άρτα, με πρωταγωνίστριες την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.

Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ήταν αντιμέτωποι ο νυν δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος είναι φιλικά προσκείμενος στη Ν.Δ. και η κ. Τάπραντζη-Κοίλια από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον απερχόμενο δήμαρχο να επικρατεί με άνεση.

Το βράδυ της Κυριακής, η υπουργός, η οποία είναι και βουλευτής Άρτας, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια. Και όπως τονίζουν αυτόπτες μάρτυρες μόλις η κ. Ταπραντζή-Κοίλια είδε την κυρία Γεροβασίλη εξερράγη και άρχισε να φωνάζει: «Δεν με στήριξες, τι θες εδώ;» αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί μεταξύ κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα. Στην πόλη της Ηπείρου όλοι οι ΣΥΡΙΖΑιοι υποστηρίζουν πως η κ. Γεροβασίλη, όχι μόνο δεν προσέφερε καμία είδους βοήθεια στην υποψήφια δήμαρχο, αλλά με τη στάση της έδωσε αέρα νίκης στον νυν δήμαρχο.

Ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο επεισόδιο μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και της Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια ενεπλάκη και ο σύζυγος της υποψήφιας δημάρχου, ο οποίος πέταξε αντικείμενα που βρίσκονταν πάνω σε ένα τραπέζι και πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς το μέρος της υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Παρά τις προσπάθειες να αποκλιμακωθεί η ένταση, η κυρία Ταπραντζή-Κοίλια δεν σταματούσε να κατηγορεί την κυρία Γεροβασίλη ότι μεθόδευσε την επανεκλογή του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη και δεν προσέφερε στήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τέτοια η ένταση που προκλήθηκε που η Όλγα Γεροβασίλη αναγκάστηκε να φύγει από τον χώρο και με τη συνδρομή των αντρών της ασφάλειάς της φυγαδεύτηκε στο γραφείο του Βασίλη Τσίρκα, του έτερου βουλευτή που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα.

Μισή διάψευση

Δεν υπήρξε συμμετοχή της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη ή άλλων πολιτικών προσώπων σε περιστατικό «έντασης» μεταξύ υποψηφίων του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» της Άρτας. Αυτό επισήμαναν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισήμαναν: «Υπήρξε πράγματι ένταση μεταξύ υποψηφίων του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» της Άρτας, χωρίς όμως τη συμμετοχή σε αυτή της υπουργού ή άλλων πολιτικών προσώπων.»

 

Διαβάστε επίσης