ΕΠΟ: Η αχρείαστη Γ.Σ., οι -πολιτικές- ονειρώξεις του Μπαλτάκου, και η «φαγούρα στα μπατζάκια» του υφυπουργού

Ο Μπαλτάκος συγκάλεσε Γ.Σ των ΕΠΣ για να πάρει πελώρια αποζημίωση. Προσχηματικά και μόνο έθεσε το θέμα του Μητρώου και του απωλεσθέντος 4%. Τελικά κατάφερε να πληρώνεται τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης του ώστε να οργώνει τις περιφέρειες με πολιτικά κίνητρα.

Την περασμένη Τετάρτη 02/11 ως γνωστόν έγινε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ με περίπου 12 θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Η «Α» σε ανάρτηση της την Κυριακή 30/10 το βράδυ είχε εξηγήσει με ακράδαντα στοιχεία ότι θέματα προς συζήτηση επι της ουσίας δεν υπήρχαν παρά μόνο ένα, το θέμα νούμερο 10 με τίτλο «Συζήτηση και λήψη απόφασης κατά το άρθρο 38 του καταστατικού».

Το θέμα αυτό έβαλε στην ημερήσια διάταξη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος για να λάβει απόφαση η Γενική Συνέλευση ώστε να αποζημιώνεται για τις ώρες που αναλώνει στην ΕΠΟ εις βάρος του δικηγορικού του γραφείου.

Μαχαιριά το «όχι» της επιτροπής για τον Τάκη…

Όμως η συσταθείσα από την Γενική Συνέλευση της 30/09/2022 επιτροπή για να ερευνήσει τον νόμιμο ή μη της αποζημίωσης του προέδρου είχε άλλη γνώμη.

Έτσι τα μέλη αυτής α) Νίκος Μπάρτζης. Προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ.

β)  Θανάσης Γεωργόπουλος. Οικονομικός Διευθυντής της ΕΠΟ.

γ) Κλέαρχος Τζαφέρης. Ταμίας της ΕΠΟ.

δ) Μιχάλης Τσιχριτζής. Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας.

ε) Θανάσης Τρομπούκης. Πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «Σύμφωνα με τον νόμο η θέση του προέδρου είναι τιμητική και άμισθη, ότι δεν είναι δυνατόν να λάβει χρήματα ως αποζημίωση και για κάθε άλλη μορφή αμοιβής»

Έτσι οι ονειρώξεις του Τάκη Μπαλτάκου για καταβολή 10,000 ευρών μηνιαίως, καθαρά, στα χέρια του με πληρωμένη την εφορία επί 14 μήνες με συνολικό κόστος περίπου 440,000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα της θητείας το, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 πήγαν περίπατο.

Έτσι αναγκάστηκε το πρωί της Τετάρτης 02/11 πριν την Γενική Συνέλευση να ανακοινώσει αρχικά στην ΕΠΟ ότι θα αποσύρει το θέμα 10 της ημερήσιας διάταξης, πράγμα που έπραξε αργότερα ενώπιων της Γ.Σ των ΕΠΣ.

Σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες της «Α» είχε προηγηθεί το ίδιο πρωί ηχηρή «εντολή» από τους «ισχυρούς» που τον βοήθησαν να εκλεγεί να αποσύρει το θέμα της αμοιβής του γιατί ενδεχόμενη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και στην συνέχεια υλοποίηση από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας  θα έδινε το δικαίωμα στον Υπουργό Αυγενάκη αλλά και σε άλλα μέλη της Γενικής Συνέλευσης  -που δεν θέλουν να βλέπουν ούτε «ζωγραφιστό» τον πρόεδρο Τάκη- να προσέφευγαν σε δικαστήριο και να πετύχουν την έκπτωση της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Έτσι το θέμα έκλεισε συνοπτικά με δήλωση του ότι το αποσύρει και ότι η ομοσπονδία θα επιβαρυνόταν μόνο για τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης του.

Πολιτικές ονειρώξεις για επαναφορά

Όλοι στο περιβάλλον του προέδρου Τάκη γνωρίζουν και έχουν καταλάβει ότι το όνειρο του είναι η επαναφορά του στην πολιτική σκηνή. Έτσι ως πρόεδρος της ΕΠΟ με πληρωμένα τα έξοδα του θα μπορούσε να αρχίσει τις περιοδείες στην επαρχία, πάντα με πρόσχημα την πρόθεση του για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου… Έτσι την περασμένη εβδομάδα έβγαζε λόγο στην Λάρισα και στον Βόλο, και την τρέχουσα στην Πελοπόννησο για να συζητήσει με τον περιφερειάρχη κύριο Νίκα «τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Πελοπόννησο»…

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 13 περιφέρειες, 54 ποδοσφαιρικές ενώσεις και 2,516 σωματεία εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον από τουριστικές γνώσεις ο Τάκης Μπαλτάκος θα γίνει ο πιο ενημερωμένος Έλληνας…

Πέρα του γεγονότος ότι με τον επικοινωνιακό θόρυβο που θα δημιουργηθεί από τις περιοδείες του τρέφει και την ελπίδα ότι όλο και κάποιο από τα δεξιά κόμματα – ο Τάκης είναι δεξιός, αναμφισβήτητα δεξιός, το λέει και ο Κασιδιάρης…- ενδεχομένως να του ζητήσει να ενταχθεί στο δυναμικό του

Κωμωδία τα θέματα της Γ.Σ. για το Μητρώο και την απώλεια του 4% από τα τηλεοπτικά συμβόλαια

Για το θέμα νούμερο 8 της Γενικής Συνέλευσης με τίτλο «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του Μητρώου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων» η «Α» στην ανάρτηση της, της περασμένης Κυριακής έχει διατηρήσει την άποψη της ότι για το θέμα αυτό δεν χρειάζεται συζήτηση στην Γενική Συνέλευση αλλά να εκφωνηθεί μόνο η γνωστή ευχή για όποιον εγκαταλείπει τα εγκόσμια «να ζήσουμε να τον θυμόμαστε»

Και αυτό γιατί α) Δεν κατατέθει καμία πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής ώστε να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση, και μάλιστα προ 7 ημερών

β) Η συνάντηση αντιπροσώπων της ΕΠΟ με τον υφυπουργό Αυγενάκη δεν  χρειαζόταν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

γ) Με 2,400 σωματεία εγγεγραμμένα στο Μητρώο μόνο κάποια μορφή παράκλησης προς τον υφυπουργό θα μπορούσε να γίνει ώστε για τα περίπου 100 σωματεία να βρεθεί τρόπος ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο, κάτι που πρέπει να βρει λύση ο Λ. Αυγενάκης.

Έτσι στην Γενική Συνέλευση ακούστηκε από τον Τάκη Μπαλτάκο το μεγαλειώδες «Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το Μητρώο».

Μόνο που ο πρόεδρος Τάκης ξέχασε να τους πει ότι για να λάβουν απόφαση οι παραπάνω Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές θα απαιτηθεί χρόνος 6 με 7 έτη…

Άλλο πράγμα το λεονταρισμός και άλλο η σκληρή πραγματικότητα..

Άλλο το «φούμαρα» και άλλο ο ρεαλισμός

Το χαμένο 4% από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και η «μπαρούφα» «δεν θα εκδώσω δελτία στις μεταγραφές του Ιανουαρίου»

Όσον αφορά την μεταφορά του ποσοστού 4% από των τηλεοπτικών  συμβολαίων από τα ταμεία της ΕΠΟ στα ταμεία των ΠΑΕ το σωστό ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί είναι «γιατί το ποσοστό αυτό δεν πήγε μέσω της Σούπερ Λίγκας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Αντ’ αυτού όμως από τον Τάκη Μπαλτάκο αναφέρθηκε ότι δεν πρέπει να παρακρατηθεί γιατί δεν πηγαίνει στην επαγγελματική διαιτησία και αν παρακρατηθεί δεν θα εκδόσει δελτία στις ΠΑΕ για τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Ιανουάριο 2023.

Ακόμα και η σωστή άποψη ότι το παραπάνω ποσοστό θα πρέπει να πάει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χάθηκε από την «μπαρούφα» του προέδρου Τάκη ότι δεν θα εκδόσει δελτία τον Ιανουάριο του 2023. Και λέμε «μπαρούφα» αφού αν τολμούσε να κάνει πράξη την απειλή του αμέσως και σε ελάχιστο χρόνο τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ιδίου βεβαίως θα κηρύσσονταν έκπτωτα

Η κωμωδία όμως για τα παραπάνω είχε και συνέχεια… Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 03/11 αντιπροσωπία της ΕΠΟ συναντήθηκε με τον Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να βρεθεί τρόπος για ένταξη στο Μητρώο των 100 σωματείων που προείπαμε.

Ο Υφυπουργός βλέποντας ότι ο Μπαλτακος έχει προσγειωθεί και η αντίσταση του στα διάφορα θέματα έχει μεταλλαχθεί στο «Ότι θέλεις υπουργέ μου» ζήτησε να λυθεί και ένα άλλο θέμα που αφορούσε τους προπονητές. Ο Μπαλτάκος συμφώνησε και το γραφείο τύπου του Υφυπουργού συνέταξε και εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου. Μόλις ο Μπαλτάκος αντελήφθη ότι η συναίνεση του αυτή θα του δημιουργούσε πρόβλημα με τις ενώσεις –παρά τα δεκαχίλιαρα που τους είχε καταβάλει ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις στις διάφορες αλχημείες του– τηλεφώνησε στον υφυπουργό και του είπε ότι το ξανασκέφτηκε και τελικά δεν συμφωνεί.

Ο Υπουργός Αυγενάκης αρχικά αισθάνθηκε μια μεγάλη «φαγούρα στα μπατζάκια» και αμέσως μετά έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία.

Η επαγγελματική διαιτησία και οι «μαγκιές» του Τάκη

Το θέμα της διαιτησίας είναι φλέγον για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Ως γνωστόν οι ΠΑΕ πληρώνουν τα έξοδα και την αμοιβή των διαιτητών και χρηματοδοτούν με περίπου 10,000,000 ευρώ ετησίως την ΕΠΟ και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σε όλη την Ευρώπη η διαιτησία υπάγεται στις ομοσπονδίες αλλά με πρωτεύοντα ρόλο εκείνων που πληρώνουν. Κατά συνέπεια, το θέμα θα μπορούσε και έπρεπε να λυθεί με μια συζήτηση και συμφωνία ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Ως γνωστόν, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισα να προτείνει για πρόεδρο της ΚΕΔ τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Την πρόταση αυτή την ίδια μέρα που ελήφθη χωρίς καν να ενημερώσει το διοικητικό του συμβούλιο και να συζητήσουν  -και ενδεχομένως να την απορρίψουν – ο Τακης Μπαλτάκος χωρίς να ενημερώσει κανένα μέλος της Ε.Ε. «πούλησε μαγκιά» ανακοινώνοντας ως αρχιδιαιτητή τον Μπένετ κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει μετά από συζητήσεις και συγκλίσεις με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να συμφωνούσαν στον Μπένετ ή σε κάποιο άλλο προβεβλημένο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής διαιτησίας.

Μπορεί η προσπάθεια του να εκληφθεί από εκείνους που τον πρότειναν και τον ψήφισαν ως μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι «Εμείς τώρα κάνουμε κουμάντο», αλλά στην πορεία και στο κλίμα του πρωταθλήματος μόνο ηρεμία δεν έφερε…

Οι λεονταρισμοί ότι «Θα πάρω το πρωτάθλημα από την SL1 στην ΕΠΟ» είναι απειλή που δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει ιδρυθεί με νόμο, κατά συνέπεια στην ουσία του δεν προσέφερε τίποτε ανεξάρτητα αν ο Μπαλτάκος θεωρεί ότι οι μετοχές του ανέβηκαν. Θα λέγαμε το αντίθετο…

Διαβάστε ΕΔΩ την ανάρτηση της «Α» την Κυριακή 30/10/2022

ΕΠΟ: €440.000 θέλει ο Μπαλτάκος (!!!) – Κάνει ΓΣ (2/11ου) μόνο για να εξασφαλίσει τον παρά…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα