ΕΣΗΕΑ: Χαιρετίζει την κατάθεση του νομοσχεδίου για κατάργηση του αυτόφωρου

Αναλυτικά όλο το δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την κατάθεση στην Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο προτείνεται η κατάργηση της διαδικασίας του αυτόφωρου, μεταξύ άλλων, και για τα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Ένωσης, δεν πρόκειται βέβαια για πλήρη κατάργηση, καθώς η διαδικασία του αυτόφωρου εξακολουθεί να προβλέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ωστόσο πρόκειται για μια ρύθμιση που θα μειώσει δραστικά τα περιστατικά κίνησης της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της ΕΣΗΕΑ που βρήκε ευρύτερη στήριξη και αποδοχή από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Στην προσπάθεια της αυτή η ΕΣΗΕΑ είχε και την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της οποίας ο Πρόεδρος παραβρέθηκε στις σχετικές διαβουλεύσεις  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με αφορμή ορισμένα πρόσφατα δημοσιεύματα ακραίου κιτρινισμού πέρα από κάθε όριο Δεοντολογίας και δημοσιογραφικής εγκυρότητας τονίζεται -σύμφωνα με τους συντάκτες του δελτίου- ότι η νομοθετική αυτή ρύθμιση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε εφησυχασμό τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν πρώτιστο καθήκον να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες δεοντολογίας προς όφελος της ενημέρωσης των πολιτών και της Δημοκρατίας.

 

 

Διαβάστε επίσης