Εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 29 νεκρούς και πάνω από 85 τραυματίες

Εθνική τραγωδία. Δύο τρένα -ένα εμπορικό και ένα επιβατικό- συγκρούστηκαν με σφοδρότητα κοντά στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν αναφορά για τουλάχιστον 29 νεκρούς και πάνω από 85 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 σοβαρά και ήδη έχουν διασωληνωθεί. Υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θ’ αυξηθεί δραματικά καθώς ο απεγκλωβισμός από τις άμορφες μάζες, συνεχίζεται.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη. Το επιβατικό τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Aθήνα-Θεσσαλονίκη και είχε αναχωρήσει στις 19:22 με 350 επιβάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων και περίθαλψης των τραυματιών.

Οι στιγμές είναι δραματικές για δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ από Λάρισα, Λαμία και Θεσσαλονίκη και δύο ομάδες ΕΜΟΔΕ. Η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την σύγκρουση έχει κατασβεστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι καπνοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σημείο είναι από κάποια λάδια της μηχανής. Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα δύο πρώτα επιβατικά βαγόνια.

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης. Επίσης μπαίνει σε επιφυλακή και το νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης που έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο μπαίνουν σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Σε επιφυλακή είναι και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην περίπτωση που χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα