Έτσι θα σπάσει το «άβατο» της Δυτ. Αττικής η ΕΛ.ΑΣ.

Σε αλλαγή επιχειρησιακού σχεδίου στη Δυτική Αττική προχωρά η ΕΛ.ΑΣ., με στόχο τον περιορισμό της εγκληματικότητας. Η σκέψη που κυριαρχεί σε Αρχηγείο και ΓΑΔΑ είναι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον περιορισμό του «μαύρου» χρήματος που κυκλοφορεί από το εμπόριο ναρκωτικών κ.ά.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Η πολιτική και φυσική ηγεσία είναι θορυβημένη από τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου και τα όσα έχουν ακολουθήσει τα τελευταία 24ωρα, καθώς το «άβατο» της Δυτικής Αττικής ήρθε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο ξανά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Στο πλαίσιο αυτό η Αστυνομία θα επιχειρήσει να ενδυναμώσει το πληροφοριακό της δίκτυο στη δυτική Αττική, προσεταιρίζοντας Ρομά που θα δεχθούν να βοηθήσουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ. (με το ανάλογο τίμημα φυσικά). Αποτελεί κοινό μυστικό πως η Αστυνομία έχει σημαντικό «κενό» πληροφόρησης στη συγκεκριμένη «ευαίσθητη» περιοχή της Αττικής».

Σύμφωνα με τον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό, στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή και στα Μέγαρα θα περιπολούν καθημερινά 120 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Θα ακολουθούν εβδομαδιαίες αστυνομικές επιχειρήσεις, αστυνόμευσης, πάταξης της μικροεγκληματικότητας και τροχαίας, καθώς τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε Ρομά, είναι ανασφάλιστα και οι οδηγοί δεν έχουν δίπλωμα. Ανά 15 ημέρες θα γίνονται δύο στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα, ληστείες). Κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208 (το μήνα θα απασχολούνται 1.200 άνδρες).

Σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν και 160 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και 15 περιπολικά που επίσης θα περιπολούν τη περιοχή. Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι περισσότερες στοχευμένες συλλήψεις βάση του πληροφοριακού δικτύου που πρέπει να ενδυναμωθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα