Εβγαλαν στο… σφυρί τάμα στην Παναγία

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου εκκλησία της Παναγίας στην Προστοβίτσα Αχαΐας (σ.σ. επισήμως η κοινότητα λέγεται Δροσιά, ελάχιστοι όμως την γνωρίζουν με αυτό το όνομα), ημέρα κατά την οποία υπάρχει θρησκευτικό πανηγύρι.

Έκπληκτοι οι πιστοί που είχαν συρρεύσει στο ναό, είδαν τρεις από τους εμπλεκόμενους με την διαχείριση του ναού, να βγάζουν κυριολεκτικά στη λοταρία ένα από τα παλαιότερα τάματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα πρόσωπα δρουν γενικότερα κατά το δοκούν, ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται πως ξεπέρασαν κάθε όριο… Τι έκαναν; Ζήλεψαν προφανώς του γνωστούς οίκους δημοπρασιών του εξωτερικού και αποφάσισαν να βγάλουν στο σφυρί ένα ανεκτίμητης αξίας χρυσό βραχιόλι με τρεις βέργες, από το οποίο κρεμόταν μια ολόχρυση καρφίτσα της παναγίας.

Ο λόγος για ένα τάμα οικογένειας προς την εικόνα που βρίσκεται στον ιερό ναό, το οποίο όταν αντίκρισαν ορισμένοι από τους πιστούς άρχισαν να απορούν και να ζητούν εξηγήσεις για ότι συνέβαινε. Μάλιστα, έκπληκτοι άκουσαν από τους επιτρόπους να τους λένε, πως πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα τάματα που χουν γίνει στην παναγία και πως το βγάζουν σε πλειστηριασμό προκειμένου να μην… κλαπεί!

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε, πως η δράση των… όχι και τόσο πιστών -όπως αποδεικνύονται- επιτροπών, είναι εν γνώστη της Μητροπόλεως Αχαΐας, η οποία ωστόσο δεν έχει παρέμβει. Μάλιστα, οι τρεις άνδρες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την άγνοια του νεαρού ιερέα, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα στην ενορία, αλλά φρόντισε να ενημερώσει για τη δράση τους. Απορία προκαλεί και η στάση του συνταξιούχου ιερέα, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει για την δράση τους στην δική του θητεία, αλλά δεν παρενέβη.

 

Διαβάστε επίσης