Εβρά: «Υπάρχουν τουλάχιστον 2 ομοφυλόφιλοι σε κάθε ομάδα»

Σε δηλώσεις σε γαλλική εφημερίδα προέβη ο Πατρίς Εβρά, μιλώντας για την ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Όταν ήμουν στην Αγγλία, έφεραν ένα άτομο για να μιλήσει στην ομάδα για την ομοφυλοφιλία. Μερικοί από τους συμπαίκτες μου είπαν κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας: “Είναι ενάντια στη θρησκεία μου, υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος σε αυτά τα αποδυτήρια. πρέπει να φύγει από το κλαμπ, κ.λπ”

Εκείνη τη στιγμή είπα: “Σταματήστε όλοι. Καταλαβαίνετε”. Για να το πούμε διαφορετικά. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο που είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε» ανέφερε χαρακτηριστικά στα λεγόμενα του ο ίδιος.

Είχε κακοποιηθεί

Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά,  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Times» γνωστοποίησε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από δάσκαλο σε ηλικία 13 ετών. Η κακοποίηση, μάλιστα,  περιγράφεται λεπτομερώς στην επερχόμενη αυτοβιογραφία του Γάλλου, «I Love This Game».

Ο 40χρονος δήλωσε ότι ενώ του ήταν δύσκολο να αναφερθεί στο δυσάρεστο γεγονός σε μια συνέντευξη, του ήταν ακόμη πιο επώδυνο να το αποκαλύψει στη μητέρα του, η οποία ενημερώθηκε για τα περιστατικά μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

«Φυσικά, ήταν συντετριμμένη. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα. Έχω ακόμα να πω σε μερικά από τα αδέρφια και τις αδερφές μου και τους στενούς φίλους μου». Δεν θέλω οι άνθρωποι να αισθάνονται οίκτο. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Μια μητέρα δεν περιμένει να το ακούσει αυτό από το δικό της παιδί. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για εκείνη. Πολύ θυμός. Είπε ότι λυπάται. Είπε “δεν πρέπει να το βάλεις στο βιβλίο σου, είναι κάτι προσωπικό”, αλλά τότε λέω “μαμά, δεν το κάνω για μένα”, αλλά για άλλα παιδιά, και κατάλαβε», είπε σχετικά ο Εβρά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν είχε σκεφτεί να ασκήσει επισήμως καταγγελία, αλλά η μητέρα του τον ενθάρρυνε να μηνύσει τον δράστη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα