Ξεκίνησε η δίκη του προπονητή ιστοπλοϊας για βιασμό ανήλικης – Καταθέτει ως μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Κεκλεισμένων θυρών διαδικασία ζητά το θύμα

 Ξεκίνησε σήμερα (12/1) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενο προπονητή ιστιοπλοΐας. Ο ίδιος  κατηγορείται τα αδικήματα του βιασμού, της κατάχρησης σε ασέλγεια και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo η οποία ξεκινά με  την παρουσία της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου η οποία θα εξεταστεί ως μάρτυρας.

Η υπόθεση αφορά στο βιασμό νεαρής αθλήτριας η οποία είναι παρούσα στο δικαστήριο με την οικογένειά της που αποτελεί ασπίδα προστασίας για την κοπέλα.

Η πληρεξούσια δικηγόρος της αθλήτριας Κλειώ Παπαππαντολέων αναμένεται να υποβάλει αίτημα για τη διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της προσωπικότητας του θύματος που βίωσε όσα αξιόποινη κατήγγειλε στη δικαιοσύνη όταν εκείνη ήταν 11 ετών με δράστη τον προπονητή της.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και την Σοφία Μπεκατώρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα