Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αλλοδαπών που διακινούσαν ναρκωτικά στη Μύκονο

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 25, 28 και 30 ετών

Ακόμα ένα πλήγμα δέχτηκαν κυκλώματα και διακινητές ναρκωτικών στη Μύκονο, καθώς η μικτή ομάδα δράσης που αποτελείται από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου, εξάρθρωσε ένα κύκλωμα αλλοδαπών που δρούσε από τις αρχές Αυγούστου στο νησί των ανέμων.

Ως τώρα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 25, 28 και 30 χρόνων οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, αλλά συμμετείχαν και άλλοι ομοεθνείς τους που αναζητούνται, καθώς είχαν ρόλους προμηθευτή, μεταφορέα, τσιλιαδόρου και διακινητή ναρκωτικών σε χρήστες.

Οι δράστες συνελήφθησαν τη στιγμή που βρίσκονταν στις «καβάντζες» στις οποίες έκρυβαν τα ναρκωτικά που μετέφεραν στο νησί. Αποτέλεσμα αυτού οι αστυνομικοί να εντοπίσουν και διάφορους χώρους όπου διέμεναν.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν μικρές συσκευασίες έτοιμες για πώληση με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 139,1 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκε και μια μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποιούσαν. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, που τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα, ο 28χρονος είναι κατηγορούμενος για παρόμοια υπόθεση και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε επίσης