Εξηγήσεις για τα ελαφρυντικά έδωσε η εισαγγελέας – Επεισόδιο με Xρυσαυγίτη

«Παραμένω πιστή στην πρόταση μου στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου» απάντησε η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αφορμή τις «σφοδρές» επιθέσεις που δέχτηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με την πρόταση της για τα ελαφρυντικά.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία είχε εισηγηθεί απαλλαγή για την εγκληματική οργάνωση, με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε το λόγο, προκειμένου να τοποθετηθεί.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου» ανέφερε και συνέχισε:

«Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσης του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, η εισαγγελέας της έδρας άλλαξε την πρόταση της, προτείνοντας την ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα ενώ εξαίρεσε τους πρώην βουλευτές που σύμφωνα με την απόφαση ανήκαν στην διευθυντική ομάδα.

Επεισόδιο με κατηγορούμενο

Στο μεταξύ ένας από τους μόλις 8 κατηγορούμενους που παρίστανται στο δικαστήριο καθώς οι υπόλοιποι έχουν δείξει από την αρχή ότι περιφρονούν την διαδικασία, επιτέθηκε φραστικά σε φωτορεπόρτερ που έβγαζε φωτογραφίες. «Τι τραβάς ρε καραγκιόζη!» του είπε σε έξαλλη κατάσταση ο καταδικασθείς για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη στην εγκληματική οργάνωσηΑθανάσιος Τσορβάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα