ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ-ΗΛΙΑΚΗ: «Συλλογική απόφαση με μεγάλη ευθύνη για το Ηράκλειο της ανάπτυξης»

Και επισήμως στην κούρσα της διεκδίκησης της δημαρχίας του Ηρακλείου ρίχτηκε η επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει»

Με το όραμα να γίνει το Ηράκλειο της Κρήτης μια πόλη-πρότυπο στην Ευρώπη και με τη βεβαιότητα ότι αυτό το όραμα μπορεί με συλλογική προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα, η Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη ανακοίνωσε και επισήμως την περασμένη Πέμπτη (14/3) την υποψηφιότητά της ως υποψήφια δήμαρχος της πόλης.

Σε μία γεμάτη κόσμο και παλμό συγκέντρωση, η επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στην απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο του Ηρακλείου, τονίζοντας πως ήταν μια συλλογική απόφαση με μεγάλη ευθύνη «για να οδηγήσουμε όλες και όλοι μαζί το Ηράκλειο στον δρόμο της ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της αυτοδιοικητικής ομάδας της οποίας ηγείται, εξηγώντας ότι αυτοί θα αποτελέσουν και τη στρατηγική ανάπτυξης για τον δήμο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την κα Σχοιναράκη-Ηλιάκη ο πρώτος άξονας βασίζεται στην ποιοτική διαχείριση και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών σε όλους τους δημότες, καθώς όπως υπογράμμισε αποτελεί υποχρέωση και όχι δέσμευση να γίνονται με σωστό τρόπο τα εξής:

αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, με καθαρές διαδικασίες.

-Η ανάπτυξη των λειτουργιών των κοινωνικών υπηρεσιών και το δίκτυο παιδικών σταθμών.

διάχυση του πολιτισμού μέσω των πολιτιστικών οργανισμών.

διάδοση του αθλητικού πνεύματος μέσω αθλητικών κέντρων.

Η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε, επίσης, στην ορθή ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, γιατί περιοχές όπως το Γοργολαΐνη, η Παλιανή, το Τέμενος είναι δυναμικές αγροτικές περιοχές, που έχουν ανάγκη στήριξης όλων των Ηρακλειωτών.

Τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ηρακλείου

Περιγράφοντας επιγραμματικά τη δομή του δεύτερου άξονα του προγράμματος του συνδυασμού της, η κα Σχοιναράκη-Ηλιάκη ανέλυσε ότι αυτή θα βασίζεται στα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και την ταυτότητα του δήμου Ηρακλείου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην απορρόφηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Συγκεκριμενοποίησε, μάλιστα, ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό: με τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας που θα βασίζεται στη φιλοξενία, στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, στο φιλικό πρόσωπο της πόλης και στην εξωστρέφειά της, σε όλους τους τομείς.

 

Δέσμευση για μια νέα τοπική διακυβέρνηση

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» δεσμεύτηκε, εξάλλου, για μια νέα τοπική διακυβέρνηση, διότι, όπως είπε, το Ηράκλειο αξίζει να έχει στρατηγικό σχεδιασμό, συλλογική διαχείριση, ολοκληρωμένο οικοσύστημα υποδομών, ισχυρή κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη και οικονομική αυτοτέλεια.

«Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να βασίζεται σε συνθέσεις και ισχυρές συνέργιες για το αύριο. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας αναζητά φρέσκιες ιδέες. Λέμε ναι στη συμμετοχή των πολιτών, με βασική προτεραιότητα τη θετική προσέγγιση και την αισιοδοξία. Λέμε όχι στις κρυφές κομματικές ταυτότητες, στις μικροκομματικές και προσωπικές στρατηγικές», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σχοιναράκη-Ηλιάκη και συμπλήρωσε:

«Υποστηρίζουμε καθετί ανοιχτό, προτάσσουμε τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, επιδιώκουμε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών. Αλλά και περισσότερες ευκαιρίες στους νέους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο που θα πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου και το Ι.Τ.Ε., που οφείλουν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για το νέο, το καινοτόμο, το αποτελεσματικό, με νέες ιδέες που θα βελτιώσουν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και την ταυτότητα του δήμου Ηρακλείου.

Η κα ΣχοιναράκηΗλιάκη έκλεισε την ομιλία παρουσίασης του συνδυασμού της υπογραμμίζοντας ότι «το Ηράκλειο χρειάζεται σχέδιο και ομαδική δουλειά από όλες και όλους, γιατί το Ηράκλειο το αξίζει».

Διαβάστε επίσης