Ευρωεκλογές με άρωμα …ακρίβειας !!

Τι περιμένουμε να ακούσουμε στην συνεδρίαση της Βουλής από κυβέρνηση και αντιπολίτευση..

 

Το σίγουρο είναι πως η συνεδρίαση αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους για τα μέτρα που έχει λάβει ή δεν έχει λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια . Στην ατζέντα φυσικά και η φορολόγηση των υπερκερδών.Παρών θα είναι και ο Στέφανος Κασσελάκης για να στείλει με την παρουσία του τα “κατάλληλα μηνύματα” πριν  την μάχη των ευρωεκλογών…  

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει από τη μία τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και από την άλλη θα προσπαθήσει να καταρρίψει το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Ο πρωθυπουργός έχει ψηλά το αίτημα του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, για να αντιμετωπιστεί η πρακτική πολυεθνικών εταιρειών να τιμολογούν με αυθαίρετο τρόπο τα προϊόντα από χώρα σε χώρα.Η κυβέρνηση από την μία παραδέχεται ότι είναι το νούμερο ένα πρόβλημα η ακρίβεια , ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει  πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί «έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, όχι ενδεχομένως όμως αυτό το οποίο θα περίμεναν οι πολίτες ή και σε έναν βαθμό να περιμέναμε και εμείς». 

Από την άλλη, ο ίδιος αναφέρει πως από την μία «κανένα μέτρο από μόνο του δεν θα λύσει το πρόβλημα», και από την άλλη λέει πως «αθροιστικά, όμως, όλα μαζί μας κάνουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι σε σχέση με το πού ήμασταν πριν από ένα χρόνο». 

 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απορρίψει για άλλη μία φορά το αίτημα της αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα με βασικό επιχείρημα πως δεν θα περάσει στον καταναλωτή αλλά και τα 2μιση δις ευρώ χαμένων φόρων… 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα